Slovenija
21 ogledov

Na Dob bo zdaj lažje priti

Da bi lahko začeli celovito prenavljati kazenski zavod, morajo najprej posodobit Žurnal24 main
Pripravljalna dela za celovito prenovo Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni so končno stekla.
"Zdaj urejamo glavno cesto na Dob, ob tem pa bomo posodobili tudi vodovodno omrežje in telekomunikacije," je pojasnil Jože Podržaj, direktor zavoda.

 

Nekajletni projekt

Več faz. Prenova zavoda naj bi se začela prihodnje leto. V prvi fazi bodo zgradili novi stavbi za namestitev približno 200 zaprtih, pozneje pa bodo sledile še najmanj tri faze. Po navedbah direktorja bo večina sob enoposteljnih, manj pa bo triposteljnih.

Cesta nujno potrebna
Cesto bi urejali, tudi če se ne bi odločili za prenovo zavoda, saj jim veliko pomeni predvsem zaradi transportnega prometa, je pojasnil direktor. Poleg sedanje ceste, ki je obdana s kulturno zaščitenim drevoredom, delajo vzporednico. "V šali pravimo, da bo zdaj na Dob še lažje priti. Je pa res, da bo tudi obratno," je izpostavil. Naložba je ocenjena na 1,5 milijona evrov in vključuje tudi dodatno nadzorno točko za vhod v industrijski del zavoda.

Sredstva še vprašljiva
Vrednost del še ni znana, zagotovo pa ne bo manj kot pet milijonov evrov, meni Podržaj. "Upamo, da bodo sredstva v državnem proračunu zagotovljena in da ne bomo zaradi rebalansa izpadli, čeprav je povsem realno, da se bo tempo prenove upočasnil," je še izpostavil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.