Slovenija
58 ogledov

Na dolenjski avtocesti brez ovir

Mirko Kovačič je s podpisom pogodbe Darsu omogočil nadaljevanje gradnje avtocest Žurnal24 main
S podpisom pogodbe v zvezi s spornim zemljiščem Mirka Kovačiča bo Dars lahko začel z gradnjo avtocestnega odseka mimo Trebnjega. Gradnja bi se lahko začela že prihodnji teden.

Pred nekaj urami je avtoprevoznik Mirko Kovačič z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) podpisal pogodbo v zvezi s skoraj 18 tisoč kvadratnih metrov velikim zemljiščem, ki ga Dars potrebuje za izgradnjo avtocestnega odseka mimo Trebnjega.

S tem je odstranjena že zadnja ovira za dokončanje del na Dolenjki. Dela na parceli naj bi po navedbah Gorazda Marinčka, Kovačičevega pooblaščenca, stekla že prihodnji teden.

Kovačič je dobil dva milijona evrov odškodnine, ki zajema tudi nakup novih površin za parkirišča in gradnjo nadvoza, s katerim bo lahko prišel do njih, je pojasnil Marinček.

"Čez en teden bo izročil štiri parcele, na katerih je največ gradbenih posegov, vključno s tem nadvozom," je povedal. Čez en mesec bo Darsu predal še ostala zemljišča, v tem času pa bo zgradil začasna parkirišča, da bo lahko tja preselil tovornjake.

Kot je še povedal Marinček, so se v zadnjem času dogovarjali predvsem o tehničnih podrobnostih dinamike gradnje in gradbenem dovoljenju za nadvoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.