Slovenija
3 ogledov

Na Facebooku moški lažje tarče

Zapeljivka Shutterstock
Raziskava je pokazala, da so moški na Facebooku bolj podvrženi goljufijam kot ženske. Radi dodajajo neznanke z lepimi fotografijami in ne omejujejo podatkov na profilu.

Ženske zavrnejo 64,2 odstotka vseh prošenj za prijateljstvo, medtem ko jih moški 55,4 odstotka, je pokazala študija, ki jo je podjetje Bitdefender izvedlo na 1.649 osebah v ZDA in Veliki Britaniji.

Rezultati so pokazali tudi, da moški raje sprejmejo žensko, ki je ne poznajo, če ima ta privlačno prikazno sliko. Pri ženskah ni bilo razlike pri sprejemanju prošenj glede na privlačnost moškega, ki je zaprosil za prijateljstvo po Facebooku, poroča portal ameriške televizije CBS.

Slabih 25 odstotkov moških tujcem dovoli brskanje po svojem Facebook profilu, medtem ko to dovoli le okoli 16 odstotkov žensk. Moški z neznanci tudi večkrat delijo svojo lokacijo.

Moški, pozor, za privlačno fotografijo ženske se lahko skriva moški, njegov cilj pa so vaša gesla ali številka kreditne kartice, ob tem opozarjajo na portalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.