Slovenija
81 ogledov

Na FB že poziv za nove predčasne volitve

Predčasne volitve - skupina na FB Facebook
Na Facebooku se je pojavila skupina Za predčasne volitve v DZ RS – 2012. Kot je razvidno iz osnutka besedila, ki naj bi ga naslovili na parlamentarne stranke, bi slednje pozvali, naj ne sklepajo nobenih povezav z Jankovićevo stranko.

Borut Kumar, ki se po politični opredelitvi prišteva med Slovensko demokratsko stranko (SDS), 484 članom skupine predlaga, da oblikujejo poziv, ki ga bodo naslovili na parlamentarne stranke. Svoj predlog je napisal v obliki osnutka.

Za zurnal24.si je Kumar dejal, da ni ustanovitelj skupine, ampak le eden izmed upravljavcev strani. Glede osnutka pa, da gre za predlog, "ki bo v končni fazi itak drugačen. Tako da tega ne bom komentiral, dokler ne bo končne verzije".

Na spletu so se medtem pojavile kritike, da gre v tem primeru za širjenje nestrpnosti do pripadnikov drugih narodnosti in do tistih volivcev, ki so volili Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića.


Kumar je glede tega povedal, da ne gre za širjenje nestrpnosti, ampak samo za pravico do nestrinjanja in svobodo govora.

Kaj piše v osnutku?

V osnutku je Kumar zapisal, da je izid nedeljskih volitev "postavil našo domovino pred nevarno dejstvo, ki močno ogroža vrednote osamosvojitvene vojne. Ogroženi so naši nacionalna identiteta, kultura, tradicije in tudi obstoj naroda".


Nadaljuje, da "Janković ni in ne more voditi naše države, saj poleg raznih afer ne premore niti malo spoštovanja do slovenstva. Leta 1991 se za tak scenarij ni boril nobeden od naših borcev. Prav tem borcem, še bolj pa padlim v vojni za Slovenijo, smo dolžni izkazati ustrezno spoštovanje, saj gre za naše skupne junake".

Parlamentarne stranke bi zato pozvali, naj v imenu "dobrobiti in obstoja slovenskega naroda pokažejo lastno državljansko odgovornost in ponos ter ne sklepajo nobenih povezav z Jankovićevo stranko. Tovrstno sklepanje lahko naši državi in narodu prinese le usodne negativne posledice, ki jih bo zelo težko odpraviti". Nekateri sodelujoči v razpravi med drugim tudi menijo, da je bil rezultat volitev prirejen.

SDS: Pri skupini ne sodelujemo

Med člani skupine smo med drugim opazili tudi nekatere znane Slovence in Slovenke in vidne člane SDS. V SDS so na vprašanje, ali ima skupina, glede na to, da so njeni člani tudi nekateri vidni člani stranke, tudi podporo same stranke, na kratko odgovorili: "SDS pri omenjeni skupini ne sodeluje."

Komentarjev 40
  • Zoran D Raketka 03:21 12.december 2011.

    Če iščeš "sovražnike" iz SDS, potem si pri meni potrkal na napačna vrata.

  • Žurnalček 00:01 12.december 2011.

    Če si dobro prečital, kaj sem napisal , kaj sem točno napovedal, kje sem in koliko časa bil v vojni , bi vedel , da vse napisano res. Kako naj ogrozim miren spanec sebi, zaradi enega kupa d..a , kot je jj.

  • Žurnalček 23:51 11.december 2011.

    Koliko pojma imaš o pripravljenem načrtu za destabilizacijo Slovenije, se vidi po tvoji vznemirjenosti , ko " si zvedel za problem" Če bo kaj problemov se boš pozanimal. Zgleda, da vas zaprisežene demokrate SDS, bolj motijo trije trenirkarji kot pa ...prikaži večpa še enkrat " politićni teror SDS na zaposlene na SŽ z namenom podtalnega delovanja in ustvarjanja kaotičnega stanja v SLO.