Slovenija
5030 ogledov

Na Gorenjskem potrdili ta nevaren virus

kokoši Profimedia
Državno središče za nadzor bolezni pa je v petek že določilo tudi območje z omejitvami in ukrepe, ki se izvajajo na tem območju.

Nacionalni veterinarski inštitut je potrdil ptičjo gripo pri perutnini v prosti reji na območju občine Cerklje na Gorenjskem. Izvedli so nujne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni. Bolezen so potrdili v reji z okoli 1000 nesnicami, so zapisali v sporočilu za javnost.

Državno središče za nadzor bolezni je, kot so dodali, poleg določitve območja z omejitvami in ukrepi odredil tudi ukrepe za zmanjšanje tveganja za vnos bolezni v reje perutnine za celotno območje Slovenije.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce opozarja, naj bodo pozorni in dosledno upoštevajo preventivne ukrepe.

Vse rejce uprava poziva k pozornemu opazovanju, v primeru suma bolezni pa naj to takoj prijavijo najbližji veterinarski organizaciji ali območnemu uradu uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Podrobnejše informacije in ukrepi za preprečevanje okužbe so dostopni na spletni strani o aviarni influenci.

Komentarjev 3
  • Pierre 16:56 25.februar 2023.

    Kuram dajte gor maske in jih cepite!!!

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 16:48 25.februar 2023.

    Spet so začeli strašiti z nekakšnim kurjim kašljem.

  • bobubob 15:51 25.februar 2023.

    Seveda, sedaj je moda pobijanja kuretine in iztrebljanja jajc - ker so objavili članek o učinkovini v kurjih jajcih, ki v telesu preprečuje širitev covida? Ali pa zato, da bomo solidarni z Ukrajino? Po vzoru tiste plinovodne žrtve 'prijateljskega ognja'? ...prikaži več? Ali pa preprosto zato, ker nas WEF želi pobiti še kakšno milijardo, kot so javno izjavili na njihovem azijskem srečanju?