Slovenija
46 ogledov

Na grad prihaja nov graščak

Marko Pavčnik je že deset let vodja kuhinje v Hotelu Evropa v Celju, Grad Tabor Žurnal24 main
Pivovarna. Za grad Tabor našla najemnika, hotele in dvorano bo težko prodala.

“Z upravno enoto (UE) je vse dogovorjeno, novi najemnik pa na grad Tabor prihaja sredi aprila,” je za Žurnal24 potrdil Jure Štruc iz službe za odnose z javnostmi Pivovarne Laško.

Pivovarna je namreč upravljalec gradu, v sklopu katerega je tudi poročna dvorana, v kateri se poročajo pari iz vse Slovenije.

Za 6,6 milijona

Želeni iztržek. Pivovarna Laško za 2,3 milijona prodaja Hotel Hum in za milijon hotel Savinjo, športno dvorano Tri lilije pa za dva milijona evrov.

V Ljubljani želijo za 1,1 milijona evrov prodati še večnamensko skladišče na Letališki cesti.

Na UE še ne vedo
“Za to slišim prvič,” pa je dejala Andreja Stopar, načelnica laške UE, na kateri imajo od lani, odkar je grad zaprt, precej težav. “Poroke organiziramo v dvorani zdravilišča, a ljudje povprašujejo po gradu, in če bo res kmalu spet odprt, smo tega veseli,” je dodala Stoparjeva.

“Upam, da mi bo uspelo pritegniti goste s kuhinjo, ki bo lokalna, sezonska in obenem v trendu, žena pa ima veliko izkušenj v turizmu, zato sem optimist,” pa nam je povedal Marko Pavčnik, bodoči najemnik gradu, ki je tudi član nacionalne kuharske reprezentance in vodja kuhinje v celjskem Hotelu Evropa.

Hotelov je preveč
Če je pivovarni uspelo najti najemnika za Grad Tabor Laško, pa bo, kot pravijo poznavalci, težko prodala dva hotela in športno dvorano Tri lilije; zadnjo predvsem zaradi energetske potratnosti. “Mi po taki ceni nismo zainteresirani za odkup, saj hotel ni rentabilen,” je dejal Roman Matek, direktor Thermane Laško, ki je trenutno najemnik Hotela Hum. Robert Rajšp, trenutni najemnik hotela Savinja, pa je povedal: “Hotelov je v Laškem preveč, zato je rentabilnost problem in tudi jaz zagotovo ne bom med kupci.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.