Slovenija
121 ogledov

Na intervencijo tudi peš, če bo treba

Policija Anže Petkovšek
Policija. Upokojiti so morali celo konje.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger pričakuje in verjame, da država ne bo dopustila, da bi policisti že sredi poletja morali ostati v pisarnah, ker jim bo predvidoma zmanjkalo denarja za gorivo in preostale stroške dela na terenu, kot smo razkrili včeraj. Da bi delo lahko nemoteno opravljali do konca leta, bi morala vlada, kdorkoli jo bo vodil, policiji zagotoviti še 15 milijonov evrov.

Brez motorjev in konjev

Policisti sicer zagotavljajo, da bodo kljub pomanjkanju denarja zaradi strogega varčevanja v javni upravi poskušali čim bolj nemoteno opravljati vse svoje naloge, čeprav bodo lahko proti koncu leta izvajali le še nujne. Opozarjajo namreč, da bodo, če dejansko ostanejo brez denarja za gorivo, v drugi polovici leta prisiljeni maksimalno zmanjšati število patrulj, ki so sicer preventivno na terenu. Policisti imajo že zdaj skoraj vsak dan na voljo manj prevoznih in drugih sredstev. Zaradi zastarelosti in neuporabnosti so odpisali že okoli sto vozil, ki jih ne bodo menjali za nova. V zadnjih letih so iz enakega razloga za več kot polovico zmanjšali tudi število motorjev za nadzor prometa. Ljubljanski prometni policisti bi se denimo trenutno lahko vozili le še z desetimi tehnično brezhibnimi motorji. Od skupno 24 jih 14 že dlje čaka na popravilo, za katero pa ni denarja. Prav tako se je bila policija prisiljena odreči vsaj trem konjem, ki zaradi starosti niso več sposobni opravljati nalog na različnih športnih in drugih prireditvah ter protestih, kjer je policijska konjenica vedno prisotna. Zaradi visokih stroškov oskrbe in urjenja konj si policija novih ne more privoščiti.

 

Komentarjev 9
  • kapibara 09:46 06.maj 2014.

    Škoda ker še barabam ne zmanjkuje denarja, bi tudi oni morali zminizirati kriminalna dejanja..

  • kapibara 09:41 06.maj 2014.

    Te "partizanske priviligirane" penzije, se na grozo vseh nas, dedujej(upam da samo partnerj- ne pa še otroci..)o.. Pa razne "makarovičke" ki imajo ta naj večjo penzijo, BREZ delovnega dneva, vpisanega v delovni knjižico.. :-(

  • allstarr111 09:24 06.maj 2014.

    Ma Partizani naj kar bodo me ne motijo, le malenkost bi ugotovil kdo dejansko dobi preveč, ter ukinil borčevsko penzijo tistim ki so jo podedovali, al pa če ne ukinil takšne na raven minimalne penzije ali socijalne podpore.teh ...prikaži več 40.000 bo šlo ven s prvim valom odpuščanj, v okviru uravnovešenja javnih financ ki ga bo mogla narest naslednja vlada. Zato pa so sedanji izvedli slepilni manever, pač bodo odstopili naj se IJJ poigra s tem problemom ter ON zameri ljudem ter njihovim družinam, pač da se pridobi volilna baza za naslednji krog.Sedanja politika je postala zelo pozorna na prihodnost na žalost samo SVOJO.