Slovenija
14 ogledov

Na Jezerskem umrl planinec

Fotografija je simbolična. (Foto: Tamara Barič) Žurnal24 main
Na Jezerskem so policisti in gorski reševalci našli mrtvega planinca, ki se je včeraj sam odpravil v hribe.

Iskalno akcijo so vodili policisti s Policijske uprave (PU) Kranj, truplo pa so v dolino prepeljali gorski reševalci z Jezerskega.

"Prijava pogrešane osebe je bila podana včeraj zvečer. Moški naj bi bil sam, namenjen pa je bil na območje Jezerskega," nam je že zjutraj dejal Drago Cvetanovič s PU Kranj.

Tiskovni predstavnik PU Kranj Andrej Zakrajšek pa nam je potrdil, da so ga v dopoldanskih urah že našli, žal mrtvega. "Moški se je podal v planine. Vse okoliščine kažejo, da je šlo za nesrečo, se pravi padec. Glede na to, da še vedno čakamo potrditev, da gre res za to osebo, ki smo jo iskali, več informacij ne morem dati."

Bil je dobro opremljen
Kot je za Žurnal24 pojasnil predsednik Gorske reševalne zveze Igor Potočnik, so planinca našli v globeli pod steno Kranjske Rinke s policijskim helikopterjem, reševanje pa je oviralo tudi slabo vreme. Aktivirani so bili tudi gorski reševalci z Jezerskega, vendar so zaradi slabega vremena čakali. Planinec, šlo naj bi za Slovenca, je bil sicer po Potočnikovih informacijah dobro opremljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.