Slovenija
30 ogledov

Na konvenciji SDS tudi Kozmus in Popovič

sp koreja 2011 primož kozmus Reuters
SDS danes na konvenciji stranke predstavlja program in kandidate za volitve v državni zbor ter mednarodno in domačo podporo stranki.

Stranka je danes na konvenciji predstavila kandidatke in kandidate ter program za volitve v DZ, imenovan 10+100 rešitev za pravičnost, delovna mesta in razvoj.

Predsednik stranke Janez Janša je v nagovoru udeležencem med drugim poudaril, da je bila SDS v vseh dosedanjih zgodovinskih obdobjih del rešitve in ne del problema. Tudi tokrat njen program ponuja odgovore na ključna vprašanja, ki državo čakajo v obdobju po volitvah, je prepričan. Barva Slovenije ima, kot je že večkrat ponovil, dva milijona odtenkov, vsak od teh pa naj dobi priložnost, vsak naj ima enako izhodišče, ne glede na to, ali je rojen v Ljubljani ali na Goričkem. Pravica naj bo enaka za vse; dobro naj se nagrajuje, slabo kaznuje, je programska izhodišča strnil predsednik SDS.

SDS podprla tudi Kozumus in Popovič

Na konvenciji smo opazili slovenskega zlatega olimpijca in svetovnega prvaka v metu kladiva Primoža Kozmusa, ki je povedal, da mu je med strankami najbližje SDS in da je prišel na konvencijo v dogovoru z Andrejem Vizjakom.

Na konvenciji pa je tudi koprski župan Boris Popovič, ki je pred volitvami ustanovil stranko Avion. Povedal je, da je SDS z njegovo stranko programsko najbolj sorodna, "čeprav manj radikalna", in da je sam zadovoljen s funkcijo koprskega župana. Za poslanca na listi SDS ne bo kandidiral, bodo pa štirje kandidati stranke Avion. Po njegovih besedah bi bilo neodgovorno, da bi župansko funkcijo zamenjal za poslanski položaj. Bo pa po svojih močeh pomagal stranki SDS.

"Rad bi da na naslednjih volitvah cez 4 leta spet skupaj z vami zmagamo. Vsej Sloveniji zelim miren in ugoden polet," je povedal Popovič.

Auer: "SDS prepoznala njihov program"

Kot je na konvenciji povedal Janša ne vidi pametne rešitve "ne v eni ne v drugi ponudbi," pri tem pa je verjetno mislil na konkurenta Zorana Jankovića in Gregorja Viranta. "Obstaja velika strateška razlika med našim in konkurenčnimi programi. Naš program ni nastal čez noč in ni bil prepisan," je povedal Janša.

Predsednik SDS Janez Janša bo kandidiral v četrti volilni enoti v istem okraju kot na dosedanjih volitvah. Na območju ljubljanske volilne enote pa bo kandidiral tudi odvetnik Franci Matoz. Kot je pojasnil za STA, se je za kandidaturo odločil zaradi trenutnega stanja in programa SDS, ker meni, da je ta stranka edina zmožna takoj začeti z delom. Podpira pospešitev sodnih postopkov, o tem, ali bi bil tudi minister za pravosodje, pa še ne razmišlja.

Mariborski mestni svetnik Stojan Auer je za STA pojasnil, da je SDS edina stranka, ki je prepoznala njihov program (program Liste za pravičnost in razvoj), kako "dvigniti Maribor in Štajersko". Izpostavil je tudi, da program ponuja takojšnje ukrepanje, in pojasnil, da je bil dogovor z Janšo dokaj hitro sklenjen. Konkurentov na volitvah Auer za zdaj ne komentira, saj "programsko gledano še niso povedali praktično ničesar".

Komentarjev 22
  • xy 16:58 06.november 2011.

    Le tako naprej domobransko-komunistična-lopovska stranka, s tako ekipo boste sigurno zmagal! SDS bi se morala preimenovati v stranko DKL. V njej so sami bivši komunisti (jajec, Rupsi, Brejc itd.) predstavniki pedofilov(Cukjati), belogardistov (Jajčko, Cukjati,Grims, itd), lopovov (Jajčko, Auer, Popovič,Vizjak,Zagožen ...prikaži več itd), bivših udobvcev (Brejc, Mate, Njavro) ponarejevalcev (Marinič, Grims, Jajčko, Njavro, Matoz itd) nesposobnežev (Irglova, Jerovšek, Rupel, Kukavičeva, Zagožen) hujskačev in metalcev kock v parlament (Šoba, Grims), hlapcev mednarodne politike ( Rupel, Jajčko, Brejc)Sam slovenski cvet dvoličežev. Res zlata ekipa zmagovalcev. Jajčkotu pa je program sestavljal Virant oz. ga je skopiral (ukradel kot svoj zmagovalni Bob angleškemu premieru in še komu) od manekena Pahorja, upam da ga je pravilno zložil. Sicer pa oni niso za nič krivi, ubogi Kalimeroti

  • Žurnalček 21:05 05.november 2011.

    Jaz pa ne iti mrtev !

  • Žurnalček 21:04 05.november 2011.

    Čakajo na Tri tenorje , da listo zapojejo !