Slovenija
21 ogledov

Na Krvavcu za 100.000 evrov škode

Žičnica naj bi spet stekla konec tedna. Žurnal24 main
Dostopna kabinska žičnica na Krvavcu zaradi okvare varnostnega mehanizma, ki nadzira pravilno vpenjanje kabin na transportno vrv, še vedno ne obratuje.

Kot je pojasnil vodja marketinga in prodaje v Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Krvavec Luka Vrančič, so po okvari kabinske žičnice prejšnji konec tedna že popravili transportno vrv in vanjo vpletli dva stremena. Danes bodo opravili tehnični pregled vrvi, tekom dneva pa bodo iz Avstrije prišli tudi predstavniki proizvajalca Doppelmayer, ki bodo pojasnili, kako je s sistemom vpenjanja kabin, in če bodo ugotovili kakšno napako, jo bodo odpravili. "Računamo, da hujše napake ni in da bi lahko po današnjem in sredinem poskusnem obratovanju žičnice, v četrtek ali petek z njo ponovno začeli voziti potnike," je dejal Vrančič.

Medtem je dostop na Krvavec mogoč le po cesti prek Ambroža, vendar se za to pot odloči malokateri smučar. Ta teden zelo velikega izpada gostov ni, saj je tudi vreme slabše, največ škode pa je RTC Krvavec utrpel med vikendom. "Računamo, da je bilo zaradi težav z žičnico na Krvavcu 10.000 obiskovalcev manj in da smo zaradi njihovega izpada zabeležili prek 100.000 evrov izgube," je ocenil Vrančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.