Slovenija
145 ogledov

Na letalu Adrie iskali slepega potnika ...

Slovenija 14.11.2013  hangar podjetja Adria Airways Tehnika kjer obnavljajo leta Saša Despot
Na letalu Adrie Airways so včeraj iskali "slepega potnika", saj se število potnikov ni ujemalo s številom skeniranih vstopnih kuponov.

Na letu z Dunaja v Ljubljano je včeraj zvečer prišlo do manjše zmede, ko se število vstopnih kuponov in število potnikov na krovu, ki jih je naštela posadka Adrie Airways, ni ujemalo.

Kot so nam pojasnili na Adrii, so na koncu ugotovili, da na krovu ni bilo t. i. "slepega potnika", saj so vsi potniki imeli veljavne vozovnice. Zmeda pa naj bi nastala, ker pri izhodu na letalo pogodbeni partner na dunajskem letališču enemu od potnikov očitno ni bil pravilno skeniral kupona in zato potnik ni bil zaveden v sistemu. 

Posadka na letalu nato še enkrat ročno prešteje potnike na krovu in število primerja s številom vstopnih kuponov. "Ko se je ugotovilo, da se število ne ujema, so na letalu locirali potnika, katerega kupon ni bil pravilno skeniran, in ga nato še enkrat ročno zabeležili v sistem kot vkrcanega potnika, saj je imel veljavno vozovnico, s čimer se je število ujemalo," so pojasnili na Adri Airways, kjer dodajajo, da prav z  namenom zagotavljanja najvišje kontrole letalski prevoznik na koncu opravi kontrolo s strani posadke letala, tako da izvede končno (ročno) štetje potnikov, ko so vsi potniki že vkrcani na letalo in nato dejansko število potnikov na krovu preverja s številom na listi potnikov.

Komentarjev 3
  • Waltter 18:23 16.junij 2017.

    Sicer stvar je takšna:- novica je popolnoma nepomembna- Adria ni več v SLO državni lasti

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:13 16.junij 2017.

    "ni bil pravilno skeniral kupona "Torej je nepravilno skeniral kupon? Kako lahko nepravilno skeniraš !? Kako sploh vedo da je bil kupon skeniran če je bil nepravilno skeniran in očitno ni bilo to zaznano ? Kako se lahko ...prikaži več neki napol skenira. Al je skenirano al pa ni...napol skenirano je sam izgovor zato da vas zunanji partner ne toži zarad vaših laži in ustvarjanje slabega imena. Rajš priznajte da vaša posadka ne zna štet, ne pa da z prstom kažete češ da ne znajo na letališču pravilno skenirat. Pri komu je bolj verjetno da pride do pomote..pri enmu ki skenira al pri enmu ki šteje na roke? 10000x večja verjetnost pri tistmu ki šteje na roke.

  • NeAnonimni 16:06 16.junij 2017.

    Ojoj. To je pa res prava novica. Odkirili so napako in jo odpravili. Nenavadno.