Slovenija
2 ogledov

Na levici samo Jankovićev kandidat?

Zoran Janković Anže Petkovšek
Ljubljana. Morda le štiri ali pet kandidatov.

Pozitivna Slovenija, SDS, NSi in neparlamentarna stranka Naprej Slovenija so se prijavile na javni razpis Mestne občine Ljubljana (MOL) za pridobitev brezplačnih plakatnih mest za volilno kampanjo za predčasne volitve za župana v Ljubljani. To že nakazuje, kdo naj bi imel svojega kandidata na nadomestnih volitvah.

Kot kaže, bodo na levici podprli kandidata zadnjega župana Zorana Jankovića. Kdo bo to, še ni znano, prav tako pa še ni zagotovljeno, da nobena druga stranka ne bo šla v boj za županski stolček, čeprav so že izjavile, da drugi župan zaradi Jankovićeve večine v mestnem svetu ne bi mogel “normalno” delovati. Bodo pa, kot kaže, več kandidatov imeli na desnici. Kdo bo kandidat SDS, še ni znano, najverjetnejša izbira NSi pa je Mojca Kucler Dolinar. Spomnimo, da je edini, ki je kandidaturo že napovedal, mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek.

Stroški bi bili enaki

MOL je edina od 11 občin, ki bo nadomestne volitve imela 25. marca. Druge so izbrale 11. marec, ko naj bi bil tudi referendum o družinskem zakoniku. Po besedah Brede Razdevšek, predsednice mestne volilne komisije v MOL, stroški za občino ne bi bili nič manjši, če bi bile volitve na isti datum kot referendum, kot je bil primer leta 2002 ob skupnih volitvah lokalnih organov in predsednika države.

Komentarjev 14
 • Avatar Brane
  Brane 10:16 24.februar 2012.

  ne vem a se ta človek res ne poslušak kaj govori. prej je govoril, da SDS govori eno, dela drugo, pa ankrat se že človek ožji poslušaj. Še slabši si. Samo manipuliraš z ljudmi in se delaš nekega obužca, mučenika. ...prikaži več Upam da Ljubljančani in Ljubljančanke ne bodo nasedle tem manipulantskim igricam. Dosti je tega nategovanja. Enkrat ja, potem spet ne. res se enkrat posnemi in se poslušaj. Ljubljana ne bo več nasedala.

 • PIKO5 13:57 09.februar 2012.

  SLOVENEC to je narodnost; državljan je pa lahko vsak, od srba do zimmbadvejca ali kdor ima za kilogram mesa, toliko je bilo vredno državljansvo Slovenije. Vsak državljan ima volilno pravico, tukaj nastopi problem TRENIRKE.

 • gec 12:05 09.februar 2012.

  klovn-revček,tvoji mami bi blo bolj,da je meter drv rodila,bi se saj ogrela,kot pa tebe idiota...