Slovenija
100 ogledov

Na Logu stacionarni radar

Cestninska postaja Log
1/4
Anže Petkovšek
Na cestninski postaji Log končana prva faza preureditve. Dovoljena hitrost bo 60 km/h tudi ob dežju, na cestninski postaji pa so že postavili ohišja stacionarnih radarjev.

Na cestninski postaji Log je omejitev hitrosti že 60 kilometrov na uro. Tudi ob dežju omejitev hitrosti ne bo nižja, čeprav so sprva tako načrtovali. Projektanti so namreč ugotovili, da obstoječe odvodnjavanje omogoča hitrost 60 kilometrov na uro tudi v dežju, so nam pojasnili na Darsu.

Jutri dopoldan bodo postavljali le še nizko kovinsko ograjo med pasovi za cestninska in vinjetna vozila ter opozorilno tablo pred cestninisko postajo.

Pozor, stacionarni radarji

Na nadstrešnici cestninske postaje so po novem tudi opozorilne table, ki pokažejo hitrost vozila (kot pred nekaterimi predori) in ohišja stacionarnih radarjev. Ali so merilniki hitrosti res v ohišju, pa na Darsu ne vedo, saj je to pristojnost policije.

Letos še pet preureditev

Proti koncu meseca ali v začetku oktobra naj bi začeli preurejati še cestninsko postajo Torovo na gorenjski avtocesti. Čelna cestninska postaja Hrušica bo ostala zaradi Karavanškega predora. Če bo vreme omogočalo, naj bi letos še pred zimo preuredili še cestninski postaji Dob in Drnovo na dolenjski avtocesti ter Kompolje in Tepanje na štajerski.

Komentarjev 6
  • Skippy 17:20 13.september 2012.

    Ampak na navadnih cestah stojijo hektolitri vode, pa je omejitev 90 km/h, pa zaradi tega ni nesreč. Kot ponavadi, se pri nas pretirava. Zato pa imamo vse omejitve na avtocestah za 20-40 km/h nižje kot v Avstriji v primeru del, ...prikaži več izvozov, razcepov itd.

  • Jaka Marinšek 09:07 13.september 2012.

    In te kible na sliki niso stacionarni radarji. A to je spet ta fora, kot na severni LJ obvoznici ko je kar Dars na svojo roko postavljal radarska ohišja. btw...od kod Darsu pravice za postavljanje radarjev in kvazi kontrolo prometa.. ...prikaži več pa četudi v škatlah ni nič? Kaj je potem naslednji korak, da bodo onim svojim Jožkotom Pomožkotom, ki sedaj kontrolirajo vinjete dali eno polmetrsko maglajtko, solzilec in lisice in jim dali pooblastila policije. Načeloma gre vse v to smer, saj imajo že nekaj časa na kombijih tudi modre luči in če se jim zazdi te lahko na sredi ceste tudi ustavijo ...

  • allstarr111 08:57 13.september 2012.

    Ja ampak Plenitev se je vseeno začela :)