Slovenija
64 ogledov

Na meji se čaka še pol ure

gneča cesta PIC
Na slovenskih cestah je bil tudi danes gost promet, a se stanje že umirja. Čakalne dobe pri prestopu meje okoli pol ure.

Gost promet z zastoji je na gorenjski avtocesti med priključkom Hrušica in cestninsko postajo Hrušica v smeri Avstrije, v smeri Ljubljane pa med priključkom Brezje in viaduktom Peračica.

Podobno je na cestah od Kopra proti Izoli ter mimo Šmarij proti mejnemu prehodu Dragonja.

G1-7 StarodPodgrad, Starod (kamera v živo, vir: PIC)

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu iz države:

- Gruškovje 30 minut,

- Jelšane 30 minut,

- Starod 20 minut.

Pri vstopu v državo pa:

- Dragonja 20 minut,

- Dobovec 20 minut,

- Gruškovje 1 uro.

Kolone na hrvaških avtocestah

Še vedno je povečan med Zagrebom in Bosiljevim pred cestninsko postajo Lučko, kjer je kolona dolga še tri metre, vednar je bolje kot dopoldne ko so bile tam pet do deset metrske kolone. Voznikom svetujejo, da se polsužijo izvoza Demerje.

Tri kilometre dolga kolona je tudi na avtocesti A2 Zagreb - Gruškovje pred cestninsko postajo Trakošćan v smeri mejnega prehoda.

Gost promet je tudi na avtocesti A6 Reka - Zagreb, zastoj je pred cestninsko postajo Kikovica.


Gneča je na Jadranski magistrali (D 8) v bližini turističnih središč, na mostu, ki vodi na Krk ter na območju istrskega ipsilona.

Za tovorna vozila, težja od 7,5 ton velja na večjih državnih cestah v nedeljo med 12. in 23. uro prepoved vožnje, v ponedeljek pa med 14. in 23 uro. Prepoved ne velja za avtoceste in državno cesto D1.

Gost promet je tudi na istrskem ipsilonu in na krškem mostu ter v bližini turističnih središč ob jadranski magistrali.

Povečan je tudi promet v trajektnih pristaniščih za Cres, Rab, Pag ter v pristaniščih v Zadru in Splitu.

Alternativni mejni prehodi

Ta konec tedna bo tako kot prejšnje poletne vikende najbolj obremenjen na cestah proti Obali, na mejnih prehodih in na gorenjski avtocesti.

Priporočamo, da pri izstopu ali vstopu v državo uporabite alternativne mejne prehode.

Na cesti bo veliko motoristov

Lepo vreme bo na ceste v prihajajočih dneh zagotovo privabilo številne motoriste. Policija zato vse udeležence v prometu opozarja na previdno in strpno vožnjo. Motoristi namreč spadajo med najbolj ogrožene skupine udeležencev v cestnem prometu. Najpogostejša vzroka nesreč, v katerih so ti udeleženi, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Do 15. avgusta bodo zato na območju vseh policijskih uprav izvajali aktivnosti, namenjene boljši varnosti voznikov enoslednih vozil. Pozorni bodo zlasti na upoštevanje omejitve hitrosti in drugih prometnih predpisov, psihofizično stanje voznikov in tehnično brezhibnost vozil.

Komentarjev 3
  • roscha 22:07 13.avgust 2011.

    "Še vedno je povečan med Zagrebom in Bosiljevim pred cestninsko postajo Lučko, kjer je kolona dolga še tri metre, vednar je bolje kot dopoldne ko so bile tam pet do deset metrske kolone. "O jebiga, ni zastonj na ...prikaži več FDVju najtežji predmet: VHODNA VRATA.Butcu novinarskemu ni jasno da kolona dolga tri metre pomeni en precej majhen avto, štiri metre pa recimo kombi. Huda kolona ja...

  • diabolik 15:35 13.avgust 2011.

    recesija@, prav imaš! Pomen pojma, enak tvojemu nadimku, me je dotolkel kot večino slovencev in že leta ne morem na morje. Pa proti morju nimam čisto nič....

  • recesija 13:00 13.avgust 2011.

    Komunisti si lahko z nakradenim denarjem privoščijo počitnice.