Slovenija
31 ogledov

"Na menjavo pnevmatik sem čakal pet ur"

Menjava pnevmatik v Brezovici Radio Ekspres
Vukanizerji delajo sto na uro. Zima je presenetila voznike. Čaka se tudi do tri ure. Naš bralec je čakal pet ur za menjavo pnevmatik.

Bralec nam je sporočil, da je v vrsti za menjavo pnevmatik čakal pet ur. "Pri vulkanizerjih v Ljubljani vlada nepopisna gneča. Čakal sem pet ur. Očitno je zima vse voznike presenetila," je še zapisal.

Mi smo zato poklicali nekaj vulkanizerjev in jih povprašali, koliko časa si moramo vzeti, če želimo pri njih zamenjati pnevmatike. Vsi so nam dejali, da je gneča velika, umiritev razmer pa pričakujejo po praznikih.

"Vozniki trenutno čakajo eno uro za menjavo pnevmatik. Čez dan je bila čakalna doba še daljša, tudi do tri ure. Gneča je velika. Pričakujemo, da se bo umirilo šele prihodnji teden," nam je dejal Ivan Svetek iz Avto Svetek d.o.o. V Ljubljani.

"Čez dan smo imeli kar gnečo. Veliko je tudi takšnih, ki pri nas pustijo avto in ga kasneje pridejo iskati. Imamo tudi nadomestni avto. Potrudimo se, da stranke čakajo čim manj, tako da pri nas skoraj ni gneče. Bo pa verjetno glavnina po praznikih mimo," nam je dejala direktorica Jet commercea d.o.o. .

"Stranke so danes čakale tudi do tri ure. Da se izognejo gneči pa lahko avto pustijo tudi pri nas, mi jim pnevmatike zamenjamo, nato pa ga pridejo iskati," pa so nam dejali v Avtocentru Špan na Brezovici.

Enako stanje je tudi na Primorskem. "Tudi pri nas je gneča. Čez dan so vozniki čakali tudi do dve uri," nam je dejal Miloš Jerman iz Avto centra Jerman v Kopru.

Tudi v Mariboru se čaka tri ure. "Pri nas je bila danes nepopisna gneča. Pričakujemo da se bo umirilo šele 15. novembra. Vsem voznikom sporočamo, da lahko vozilo pustijo tudi pri nas in ga pridejo iskati, ko bodo pnevmatike zamenjane," so nam povedali v Avtoservisu Branko Zaverski v Mariboru.

Zimska oprema do 15. marca

Zakon o pravilih cestnega prometa (29. člen) določa, da morajo biti motorna in priklopna vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo. Vozila morajo zato imeti na cestah v Republiki Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo, predpisano zimsko opremo.

Komentarjev 14
  • ManyManyMen 09:24 22.november 2012.

    Hahahaha.. Zima je presenetila voznike ??? Kaj a je bila lansko leto 2 mesca kasneje ???? Zadnje minute gredo menjat pnevmatike potem se pa še pritožujejo da so vulkanizerji počasni... Svašta! Malo začnite razmišlat!

  • Žurnalček 11:14 16.november 2012.

    Prevozil sem Višnjegorskega v smeri proti NM brez problema z letnimi v isti uri . Ko sem bil že vesel , da je en problem mimo , sem naletel na Trebanjskem delu AC , na popolnoma nemogoče pogoje . Čeprav ...prikaži več je bilo na cesti mogoče samo 2-3cm snega. Bremze niso absolutno nič prijemale in peljal sem se na tem delu 40km/h, gledavši naprej , da ni pred menoj kakšnega naleta in bo potrebno zavirati in peš bežati z ceste .

  • Žurnalček 11:06 16.november 2012.

    Gnetejo se ljudje , nagnetejo se lahko tudi avtomobili . Nagnetenje ljudi v čakajočo urejeno vrsto , ni gneča, ampak čakalna vrsta oz. čakanje. Ni ne gužve ne gnečA .