Slovenija
23 ogledov

Na mesec 85 evrov

Garažna hiša na Hujah bo v neposredni bližini mostu čez Kokro ponujala 400 parki Žurnal24 main
V neposredni bližini mestnega jedra se obeta 700 novih parkirnih prostorov. Dve podzemni garažni hiši v slabih dveh letih.

Kranj naj bi v slabih dveh letih dobil dve podzemni parkirni hiši, pod Slovenskim trgom in na Hujah. Spomnimo: mestna uprava je že pred časom zasebne investitorje javno pozvala k partnerstvu, pred tednom pa sklenila pogodbo s podjetjem Kranjska parkirišča, mu podelila stavbno pravico in se med drugim dogovorila o višini parkirnine.

Investicija bo presegla deset milijonov evrov. Podjetje Kranjska parkirišča je že naročilo izdelavo projektne dokumentacije, gradbeni dovoljenji pričakujejo prihodnje leto, ko se načrtuje tudi začetek gradnje. Parkirna hiša na Hujah naj bi bila dokončana spomladi leta 2011, pod Slovenskim trgom pa malo pozneje – poleti.

“Garaža pod Slovenskim trgom bo nekoliko zahtevnejši projekt, ker je celotno območje kulturni spomenik,”
je nekajmesečni zamik v načrtih pojasnil Urban Lebar, predstavnik družbe Kranjska parkirišča. Dejal je, da se bo večina Dolinarjevih spomenikov po končani gradnji na Slovenski trg vrnila, lipa pa ne.

Lebar je priznal, da vseh sredstev za gradnjo v podjetju še nimajo ter da delno računajo na bančna posojila, delno pa na tujega soinvestitorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.