Slovenija
6346 ogledov

Na ministrstvo za kulturo prihaja Alenka Gotar

Alenka Gotar Milan Simčič
Kabinet ministra za kulturo Vaska Simonitija se je okrepil s pevko, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji. Alenka Gotar bo imela veliko besede tudi pri medijski zakonodaji.

Minister Vasko Simoniti naj bi tako zaupal pevki Alenki Gotar, da si jo je zaželel v svojem kabinetu, je včeraj poročal spletni Večer. Pod nadzorom Simonitija bo po poročanju 24 ur med drugim skrbela za odnos z mediji, spremljala bo medijsko zakonodajo in vodila različne razpise.

Alenka Gotar Magazin Alenka Gotar: Res sem žalostna in razočarana

Alenka Gotar se je v politiko podala na zadnjih državnozborskih volitvah, ko je kandidirala na listi stranke SDS. Po tem, ko Janez Janša postal premier je zasedla tudi mesto članice programskega sveta RTV. 

lina kuduzović Alenka Gotar Magazin Alenka Gotar o Lininem žalostnem zapisu

"Iskrena hvala za podporo in zaupanje! Biti član programskega sveta RTV je velika odgovornost in upam, da bomo pošteno delali v dobro VSEH državljanov Slovenije. Jaz zagotovo bom,“ se je takrat na Facebooku za izkazano zaupanje zahvalila naša nekdanja predstavnica na Eurosongu.

24 ur razkriva tudi plačo Gotarjeve. Na mesec bo brez dodatkov zaslužila 1500 evrov.
 

Komentarjev 11
  • anton3 14:02 07.september 2020.

    Najbolj bo napredovala v karijeri,življenski mislim,če bo po nekaj mesecih dela na ministrstvu,sama spoznala,da se je znašla na nepravem mestu,ob nepravem času in pompozno zapustila delovno mesto!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:11 06.september 2020.

    Ha, ha..., pravo so izbrali za kulturno ministrstvo kot, da je narod že pozabil vse njene nekulturne izpade pred leti, ob raznih prireditvah, koncertih glasbenih kolegov ali celo muzikalov, na katere je ponavadi prihajala z svojo prijateljico in skoraj obvezno ...prikaži več z kakšnim deci preveč v riti, pa naj si bo to v Ljubljani, Črnomlju ali kje drugje.

  • djdj 10:09 06.september 2020.

    Splačalo se ji je peti na SDS zborovanjih.