Slovenija
6027 ogledov

Na ministrstvu našli ponarejen dokument, storilcu grozi huda kazen

Ministrstvo za zdravje Anže Petkovšek Novinarska konferenca, na kateri je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan skupaj s svojima svetovalcema Tjašo Vidic in Alešem Šabedrom predstavil ožjo ekipo in načrt dela.
Neznani pošiljatelj je po pošti iz Maribora na ministrstvo za zdravje poslal ponarejeno odstopno izjavo generalne direktorice Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Tatjane Mlakar.
ZZZS bo zoper anonimnega pošiljatelja vložil ovadbo, so z zavoda sporočili za STA. Kot Danijel Bešič Loredan Slovenija Hude kritike na račun ministrovega pilotnega projekta so pojasnili, so kopijo ponarejene odstopne izjave generalne direktorice Mlakar prejeli v torek, v reševanje so jim jo odstopili na ministrstvu za zdravje.

"Generalna direktorica ZZZS odločno demantira vsebino odstopne izjave, katere vsebina anonimnega pošiljatelja je neresnična, hkrati pa gre za zlorabo in ponarejanje listine," so poudarili na ZZZS.

Igor Muževič, sindikat Praktikum Zdravje Muževič: Kakšno zdravstvo, to je tekoči trak, pa še to slabo dostopen

Predvidevajo sicer, da gre za osebo, ki jim občasno pošilja različna pisma z neprimerno vsebino z elementi groženj.

<slovenija> 19.04.2009 telefoniranje, Hrvaska obala, turizem, ilustracija, Zdravstvo Zdravje Ministrstvo udarilo po ZZZS, slednji odgovarjajo

Naj dodamo, da kazenski zakonik pravi, da "kdor ponaredi listino ali spremeni pravo listino, zato da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor ponarejeno ali spremenjeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let".

Komentarjev 3