Slovenija
5 ogledov

Na operacijo mimo vrste?

Iz UKC Maribor so sporočili, da napake, ki jih je ugotovila inšpekcija, že odpra Žurnal24 main
Naročanje. Svetovalni nadzor je ugotovil nepravilnosti. Vodstvo pravi, da jih odpravljajo.
Ortopedi
Na Ptuju dva mariborska. V splošni bolnišnici Ptuj trenutno operirajo štirje ortopedi, med njimi tudi Slavko Kramberger in Tomaž Tomažič. Čakalna doba za endoprotetsko operacijo je le pol leta.

Inšekcijski nadzor, ki ga je opravilo ministrstvo za zdravje tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, je pokazal nepravilnosti pri uvrščanju pacientov na nekatere čakalne sezname.

Tako kot v drugih zdravstvenih organizacijah so bile ugotovitve podobne nepravilnosti, zlasti na področju uvrstitve na čakalni seznam brez ustreznega dokumenta (napotnice). Nadzori so bili svetovalne narave,” je pojasnila Biserka Simčič, vodja sektorja za kakovost in varnost na ministrstvu za zdravje. Nepravilnosti naj bi ugotovili predvsem na oddelku za ortopedijo. Kot so dodali na ministrstvu, mora vodstvo UKC Maribor te napake odpraviti.

UKC zanika
V omenjeni zdravstveni ustanovi so inšpekcijski nadzor sicer potrdili, a zanikajo navedbe ministrstva. “Nadzor ni ugotovil neupravičenih uvrstitev pacientov na čakalne sezname brez napotnic,” je pojasnilo vodstvo UKC Maribor. Dodalo pa je, da bodo upoštevali vse pripombe s strani inšpekcijskega nadzora.

Smo pa pred meseci že poročali o tem, da je prišlo do nestrinjanja kolektiva na mariborski ortopediji, ki jo je takrat zapustil tudi predstojnik ortopedije Slavko Kramberger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.