Slovenija
27 ogledov

Na paradi tudi akrobatsko letalo

Gasilci Saša Despot
Gasilci. Predstavili bodo svoja vozila in opremo ter izvolili novega predsednika GZS.

Koper. Prostovoljni gasilci pod okriljem Gasilske zveze Slovenije (GZS) bodo danes ob 18. uri izvedli gasilsko parado, na kateri bo sodelovalo tri tisoč članov, med drugim pa bodo predstavili gasilska vozila in opremo, vojaška helikopter in letalo ter akrobatsko letalo Aerokluba Portorož, ki sodeluje v intervencijah ob požarih.

Parada bo krenila z Ukmarjevega trga do stadiona Bonifika, za konec pa bo v osnovni šoli Koper koncert Obalnega simfoničnega orkestra z gosti. “Upamo, da nam bo vreme naklonjeno, saj gre za zanimiv dogodek, sploh za najmlajše,” pravi Vilij Bržan, poveljnik poklicne Gasilske brigade Koper.

Kar četrtina pod 18 let

Parada je del dogajanja ob 16. kongresu GZS, ki ima kar 144-letno zgodovino. Izvolili bodo tudi novo vodstvo. Za predsednika so trije kandidati, dosedanji poveljnik Matjaž Klarič pa bo zaradi omejitve števila mandatov postal častni poveljnik. GZS ima več kot 151 tisoč članov – od teh je kar 23 odstotkov mlajših od 18 let –, v zadnjih petih letih pa so pridobili več kot 18 tisoč novih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.