Slovenija
38 ogledov

Na peti progi Petrič

Damijan Perne ne bo več kandidiral za župana, podpira pa Hermino Krt. (Foto: Izt Žurnal24 main
Volitve. S Petričem bo kandidaturo za župana napovedala že peterica. Velov se še odloča.

Kranj. Nekdanji plavalni as Darjan Petrič bo danes tudi uradno napovedal kandidaturo za župana Kranja. Žurnal24 je o njegovi odločitvi pisal že konec maja, v gorenjski prestolnici pa tako ostaja odprto le še vprašanje, kako se bosta odločila podžupan Igor Velov in Zares.

Dolžnost in priložnost
Prepričan sem, da ima Kranj velik potencial, ki je bil do zdaj neizkoriščen,” je Petrič včeraj pojasnil svojo odločitev. Kandidaturo čuti tudi kot dolžnost. “Kranju vrniti tisto, kar je mesto ponujalo meni, da sem v življenju dosegel to, kar sem dosegel,” je dejal in priznal, da bo morebitno županovanje priložnost za nov zasuk jader v poklicni karieri, v kateri je že plul v akademskih vodah in zasebnem sektorju.

Velov še razmišlja
Petrič gre v župansko bitko sicer s podporo Socialnih demokratov in LDS, še vedno pa ni jasno, kako se bo na levem polu odločil Zares. V javnosti so se v zadnjem času pojavljali namigi o kandidaturi Velova; sam je včeraj še ni želel potrditi. “Nismo še sprejeli odločitve,” je zatrdil, priznal pa, da se odločajo med njim in podporo enemu od že znanih kandidatov. O imenih ni želel govoriti, je pa napovedal, da bo odločitev znana v enem tednu.

Zanimiva bitka
Kranju se sicer obeta ena izmed najzanimivejših predvolilnih županskih bitk doslej. Ob Petriču je kandidaturo uradno že napovedala Hermina Krt, za zdaj s podporo DeSUS. Na desnem polu bosta volilce prepričevala dolgoletna svetnika Bojan Homan (SDS in SLS) in Matevž Kleč (NSi), s podporo Stranke za napredek krajevnih skupnosti pa bo kandidiral tudi nekdanji župan Mohor Bogataj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.