Slovenija
18523 ogledov

Na prostem obvezna maska, policista pa kar brez

Ukrepa obveznega nošenja maske na prostem se tudi v policiji ne držijo vsi.

V Sloveniji med 1. in 11. aprilom veljajo številni novi ukrepi za zajezitev širjenja epidemije. Od včeraj je med drugim obvezno nošenje mask na javnih prostorih, in sicer tudi prostem, z izjemo rekreacije v naravi. 

Omejitve v trgovini zaradi covid-19 Kaj morate vedeti Slovenija Vse omejitve "lockdowna" na enem mestu

Naš bralec je v uredništvo poslal fotografijo policistov, ki sta včeraj okoli 7.40 zjutraj kontrolirala promet v BTC-ju pri avtocesti. Policista nista nosila mask, kot je razvidno na slikah.

 | Avtor: Bralec Bralec

Za pojasnitev dogodka smo se obrnili na PU Ljubljana, kjer so preverili informacije in sporočili, da so o konkretnem primeru seznanili vodstvo enote, kjer sta policista zaposlena. S policistoma bo opravljen razgovor in po ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.

Na vprašanje, za katere ukrepe gre, nismo dobili odgovora.

Spomnimo, da so po maske zdaj obvezne tudi pri kolesarjenju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, kjer ne gre za izvajanje individualne športne aktivnosti na zelenih površinah. Tam niso obvezne, če je možno zagotoviti razdaljo 1,5 metra ali če osebe prihajajo iz istega gospodinjstva.

policija nadzor Covid-19 Slovenija Zapora države: Vse to morate od danes upoštevati! Mateja Logar, infektologinja Ukrepi Slovenija Logarjeva pojasnila, zakaj so zaprli šole in uvedli maske na prostem
Komentarjev 39
  • Dusan21 15:53 03.april 2021.

    JOKL, taki kot ti, so leta 45 kradli kot srake, hujši so bili, kot danes Novodobni Strojani, take kot ti je treba res jebat, ke med ušesa, ne pa kar počez, za podlago tvojim nebulozam si podloži pod rit oboževanega ...prikaži več levosrčnega viteza slovenceljnev podlasico nonšalantnega štajerskega jeclača Predina, kje pa je ta tip, pretepač, je v arestu...

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 07:52 03.april 2021.

    Kaj pa če sta ena izmed nas, ki se upirata nepotrebnemu nošenju mask? Bravo policista, ki razmišljata s svojo glavo...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:50 02.april 2021.

    Plačata naj kazen kot bi jo marali vsi ostali državljani. Če pa sta to iz ekipe Herr Flickovih privržencev bosta pa za svojo nonšalantnost verjetno še nagrajena od samega ministra za notranje zadeve. Banda pokvarjena!