Slovenija
105 ogledov

Na Ptuju želijo biti komacenter

Robert Čeh pravi, da se je znova prijavil za mesto direktorja bolnišnice. (Nino Žurnal24 main
Bolnišnica. Ideja je, denarja za zdaj ni. Sprejeli bi paciente iz vse Slovenije.

“Želimo si, da bi v naši bolnišnici našel prostor komacenter,” je pojasnil Robert Čeh, direktor Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Kot je dodal, bi pri njih našli prostor za 40 postelj, kamor bi lahko iz vse Slovenije pripeljali bolnike, ki so v globoki komi že več mesecev ali let.

“Idejo za tak center sem dobil med obiski drugih bolnišnic v tujini, predvsem v ZDA, kjer je to ustaljena praksa,” je dejal Čeh. Tako bi se po preostalih bolnišnicah v Sloveniji sprostile postelje predvsem na oddelkih za nevrologijo in intenzivno nego, kjer po besedah Čeha zdaj leži največ takšnih pacientov. “Njim in tudi svojcem bi zagotovili vso udobje, ki bi ga potrebovali,” je razložil.

Zoran Zabavnik, predstojnik oddelka za anasteziologijo, intezivno terapijo in terapijo bolečin v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, je dodal, da se strinja s ptujskim direktorjem, da je tak center v Sloveniji nujen. Za zdaj pa se na Ptuju zavedajo, da tega zaradi pomanjkanja sredstev še ne morejo izvesti. “Prihodnja leta bodo težka za bolnišnice, saj bomo morali v zdravstvu še bolj zategniti pasove,” je sklenil Čeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.