Slovenija
36735 ogledov

Na pustni vikend so policisti spisali globo za 35.200 evrov, to je razlog

Kazen, policist Facebook
V petek zvečer so policisti naleteli na konvoj dveh skupin vozil. Pusti vikend se za te voznike ni končal dobro, saj so jim policisti naložili globo v višini 35.200 evrov.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zvečer na avtocesti A1 ustavili konvoj dveh skupin vozil in spremljevalnega vozila, ki so izvajali prevoz tovora izrednih dimenzij. Pri kontroli so ugotovili, da so prevoz tovora izrednih dimenzij opravljali brez dovoljenj za izredni prevoz, voznik spremljevalnega vozila niti ni imel opravljenega strokovnega usposabljanja spremljevalca izrednih prevozov. Vozili, s katerima so opravljali  izredni prevoz, pa nista bili pravilno označeni, je danes sporočila Policija.

Številne druge kršitve

Kot so dodali s PU Celje, so pri kontroli delovnega časa in obveznih počitkov voznikov policisti zaznali več hujših kršitev, med drugim manipulacijo podatkov zaradi vožnje brez voznikove kartice, več prekoračitev dnevnega časa vožnje in več nezadostnih dnevnih in tedenskih počitkov. 

Neustrezen izredni prevoz | Avtor: PU Celje PU Celje

Romunska voznika in vozili so policisti izločili iz prometa, voznikoma pa izrekli globo v višini 4.000 €. Tuji pravni osebi, za katero sta voznika opravljala izredna prevoza, pa so izrekli globo v višini 35.200 €. 

"Med kršitvami voznikov tovornih vozil so najpogostejše prav kršitve preobremenjenosti vozil, vozila niso tehnično brezhibna, vozniki ne upoštevajo obveznih počitkov ter odmorov, zato bomo tudi v prihodnje izvajali nadzore nad tovrstnim prometom tako na avtocesti kot na vseh ostalih glavnih in regionalnih cestah," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Neustrezen izredni prevoz | Avtor: PU Celje PU Celje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • YaKo 09:56 12.februar 2024.

    Ali manjka kup podatkov o globi, ali pa nekdo ne zna seštevat.

  • Yanez 07:41 12.februar 2024.

    Članek se je tako začel, da sem že mislil, da so na avtocesti ustavili kolono pustnih vozil...

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:20 12.februar 2024.

    Pista kašni ljudje so med nami