Slovenija
6 ogledov

Na računih minimalna uteha

950 zaposlenih v CPM še ni prejelo letošnjega regresa za letni dopust. (Foto: Ba Žurnal24 main
CPM. Zaposleni prejeli celotno oktobrsko plačo. Blokirani računi zaradi neizplačil podizvajalcem.

Zaposleni v Cestnem podjetju Maribor (CPM) so v torek prejeli še drugi del oktobrske plače, a namesto obljubljenih 350 so jim izplačali le 250 evrov. “Naši delavci imajo zelo nizke plače. Z nakazanimi 400 evri prejšnji teden in torkovim nakazilom je 70 odstotkov zaposlenih izplačanih. Delodajalec je poplačal tudi zapadle obroke kreditov in prispevke za zdravstveno zavarovanje,” pojasnjuje Barbara Matul, predstavnica Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije v podjetju.

Preostali delavci, ki še niso prejeli celotne oktobrske plače, naj bi jo prejeli do konca tedna ali najpozneje do ponedeljka. “Če se vodstvo ne bo držalo dogovora, se bo znova sestal stavkovni odbor, in naslednji dan lahko zaposleni vnovič stavkajo,” je jasna Matulova, ki upa, da pri izplačilu novembrskih plač ne bo takšnih težav, čeprav ima podjetje blokirane vse štiri transakcijske račune.

Dolžniki niso znani
“Ima pa podjetje še precej odprtih zadev, na primer z Darsom v zvezi s predorom Markovec, računi pa so blokirani zaradi neizplačil podizvajalcem.” Že 25. novembra smo na CPM naslovili vprašanja, kdo so njegovi največji dolžniki, a odgovorov še nismo dočakali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.