Slovenija
558 ogledov

Na razpis za direktorja STA naj bi se prijavil Kadunc

STA Slovenska tiskovna agencija Saša Despot
Neuradno naj bi se na razpis za novega direktorja Slovenske tiskovne agencije prijavil Igor Kadunc.

Razpis za direkotrja STA se je iztekel 1. oktobra, prispela pa je le ena prijava. Portal Siol.net poroča, da naj bi neuradno izvedeli, da se je na razpis prijavil Igor Kadunc, nekdanji generalni direktor RTV Slovenija. Kadunc neuradnih informacij ni želel komentirati. 

Predsednik nadzornega sveta STA Mladen Terčelj je včeraj potrdil, da je na razpis prispela le ena prijava. Nadzorni svet se bo sestal danes in se bo med drugim seznanil tudi z odstopom direktorja Bojana Veselinoviča. Ta je odstopil 30. septembra, kot razlog pa je navedel neuspešna pogajanja z direktorjem vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Urošem Urbanijo o pogodbi za opravljanje javne službe za tekoče leto. 

Usoda STA še naprej visi na nitki. Ogroženih je okoli 90 delovnih mest, saj družba za opravljanje javne službe ni dobila niti evra. Slovenska tiskovna agencija tako danes z molkom na družbenih omrežjih opozarja, da že 279 dni opravljajo delo brez plačila. 

Društvo novinarjev Slovenije je organiziralo kampanjo "Za ObSTAnek" in do konca junija zbralo 274.743,15 evra prostovoljnih prispevkov, ki so jih nakazali STA. Zaposleni na STA upajo, da ne bo potreben vnovični zagon kampanje in se vsem, ki so prispevali iskreno zahvaljujejo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 20:15 06.oktober 2021.

    Kadunc ? Ne bo po volji vladajočih, že udrihajo po njem, češ, da aktivno ne govori nobenega svetovnega jezika. Morda imajo celo prav, če je samo to pogoj.??

  • bogdan76 12:11 06.oktober 2021.

    Upokojenec se prijavi na razpis za STA aja dadela resnico za levico bravo Vatovec dvemuhi naen mah.