Slovenija
1640 ogledov

Na Rožniku bo padalo drevje

Sneg
Pristojni pozivajo k previdnosti.

Obiskovalci ljubljanskega Rožnika bodo morali biti v prihodnjih dneh previdni. V gozdu na območju Ceste na Rožnik bodo namreč od srede in predvidoma do 15. januarja izvajali sečnjo drevja. Ljubljanski zavod za gozdove obiskovalcem Rožnika svetuje, da upoštevajo navodila izvajalcev sečnje, naj ne nosijo slušalk, pse pa imajo na vrvici.

Zavod za gozdove Slovenije je označil drevje, ki ga je treba odstraniti zaradi pomladitve gozda ter drevje, ki ga je treba posekati iz sanitarnih razlogov, so sporočili iz zavoda. Skupaj se je za posek označilo 94 dreves, kar predstavlja 89 kubičnih metrov lesa.

Sečnja bo predvidoma potekala od srede do 15. januarja, pri čemer zavod obiskovalce gozda naproša, naj se v tem času izogibajo delovnemu območju in upoštevajo varnostna navodila izvajalcev sečnje ter Zavoda za gozdove Slovenije.

Po navodilih zavoda bodo morali lastniki gozda sečnjo in spravilo lesa opraviti tako, da bo gozd poškodovan v čim manjši meri, še posebej pa bo treba paziti na gozdna tla, mladje in preostalo drevje v gozdu. Po poseku bo treba urediti tudi sečišče ter v prvotno stanje spraviti sprehajalne poti.

Obiskovalcem gozda svetujejo, naj se v času sečnje in spravila zaradi lastne varnosti izogibajo delovnemu območju in upoštevajo opozorila ter navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije. Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču, so izpostavili. Lastnikom psov svetujejo, naj imajo pse na vrvici.

pogozdovanje Pohvalno Popotnik Več kot 400 prostovojcev posadilo 10.000 sadik dreves Spravilo lesa ob Bohinjskem jezeru Slovenija Za 61-letnika je bila usodna veja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.