Slovenija
59218 ogledov

Na RTV-ju stavka, takole "nagaja" Pirkovič

Protest rtv Saša Despot
Novinarji RTV SLO danes stavkajo, kar so objavili tudi z novico na portalu rtvslo.si (MMC). Kot so danes sporočili novinarji MMC-ja, je med stavko v. d. urednika uredništva RTV SLO Igor Pirkovič novico o stavki s portala večkrat umaknil.

"Javnost obveščamo, da je v. d. urednika uredništva RTV SLO Igor Pirkovič na dan stavke večkrat brez vednosti dnevne urednice in v nasprotju z odločitvijo stavkajočih začasno odstranil prispevek o stavki z naslovnice naše spletne strani.Tovrstnih posegov s funkcije urednika uredništva ni bilo nikoli. O tej potezi, ki jo razumemo kot oviranje zakonske pravice do stavke, smo obvestili generalno vodstvo stavkovnega odbora," so zapisali na družbenih omrežjih MMC RTV Slovenija

"Koordinacija novinarskih sindikatov na RTV Slovenija zaostruje stavko, ki jo je začela 23. maja, in sicer s 24-urno prekinitvijo dela na TV Slovenija in MMC-ju, zagotovljen bo le minimum javne službe," je med drugim zapisano v novici o stavki. Stavka večina ustvarjalcev programov na Televiziji Slovenija, zato bo televizijski program spremenjen, so še sporočili.

RTV Slovenija Slovenija TV Slovenija danes "zatemnjena", Dnevnika in Odmevov ne bo

"Vse Informativne oddaje, vključno z Dnevnikom in Odmevi ter oddajami o športu in kulturi, bodo ta dan "zatemnjene". Na spletnih straneh MMC-ja ne bo novih prispevkov, zastal bo tudi teletekst. Na radijskih postajah RTV Slovenija in regionalnih centrih je vsebina prilagojena stavki. Razvedrilni program bo predvajal ponovitve oddaj," so še sporočili z RTV-ja. 

 

Po obvestilu MMC-jevih novinarjev se je odzval tudi Pirkovič, ki je zapisal, da ima nasprotno mnenje od nekaterih zaposlenih na MMC-ju. 

Komentarjev 118
  • Cefur 13:16 27.september 2022.

    Rtv komunistično govno izklop!

  • Cefur 13:13 27.september 2022.

    Rtv izklop pop tv gejevsko leglo izbris!

  • jezero 11:08 27.september 2022.

    Slovenski narod jih je na volitvah že izpljunil, sedaj ne morejo nič izgbiti.