Slovenija
1568 ogledov

TV Slovenija danes "zatemnjena", Dnevnika in Odmevov ne bo

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, bodo danes z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti sporočili, da s svojimi stavkovnimi zahtevami mislijo resno.

Celodnevna opozorilna stavka bo trajala vseh 24 ur, v njenem okviru pa bodo potekali novinarska konferenca in zbor delavcev ter shod za javno RTV. Stavkovne aktivnosti s prekinitvijo dela zaostrujejo predvsem na Televiziji Slovenija in v uredništvu Multimedijskega centra.

"Stavka večina ustvarjalcev programov na Televiziji Slovenija, zato bo televizijski program spremenjen. Vse informativne oddaje, vključno z Dnevnikom in Odmevi ter oddajami o športu in kulturi, bodo ta dan "zatemnjene". Na spletnih straneh MMC-ja ne bo novih prispevkov, zastal bo tudi teletekst. Na radijskih postajah RTV Slovenija in regionalnih centrih je vsebina prilagojena stavki. Razvedrilni program bo predvajal ponovitve oddaj," so zapisali o tem, kaj lahko danes gledalci, poslušalci in bralci pričakujejo.

Robert Golob Slovenija Zakaj Golob samo gleda, kako Janša hara po RTV Slovenija

Kot so zapisali, so danes prekinili delo, "ker vodstvo grozi z opomini in discipliniranjem ter šikanira zaposlene v informativnem programu televizije in v Multimedijskem centru RTV Slovenija, ker sta vsak dan bolj ogroženi novinarska in uredniška avtonomija, posegi vodstva v program pa samovoljni in neprofesionalni, ker vodstvo RTV-ja uničuje ugled javnega servisa in s pomočjo programskega sveta poglablja krizo RTV-ja, ker imamo že več kot eno leto krizo vodenja, ker zahtevamo socialni dialog in dogovor o kadrovski politiki ter stabilno financiranje, ker pri pogajanjih z vodstvom ni napredka, ker zahtevamo avtonomen RTV, zahtevamo javni RTV," sporoča Stavkovni odbor novinarskih sindikatov RTV.

Med stavkovnimi zahtevami v okviru stavkovnih aktivnosti, ki so jih začeli 23. maja, so novinarska, uredniška in institucionalna avtonomija, dogovor o kadrovski politiki, pogajanja o dvigu najnižjih plač na Radioteleviziji Slovenija in socialni dialog. Prav tako zahtevajo, da je stavka plačana.

Medtem ko bodo nezadovoljni novinarji stavkali, se bo programski svet zavoda sestal na seji. Na njej bodo med drugim obravnavali kadrovsko problematiko televizijskega informativnega programa, s katerega so številni odšli zaradi slabih razmer.

Novice: RTV Slovenija Izredna seja na RTV, na dnevnem redu ena točka

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • ico8 13:13 26.september 2022.

    Odlicna ideja, to s stavko. Ta si je zasluzil vsaj se eno leto podaljsane stavke! Sedaj mora se ostale prepricati, potem je pa ze blizu nagradi: Golobji polet v Murgle!

  • munja 12:01 26.september 2022.

    Sploh ne gledam. Stavkajo, pa še naročnino bi dvignili, da jih ni sram. Naročnino znižat vsaj do polovice, pa bo še vedno previsoka, pa zmanjšat zaposlene na polovico.

  • kapibara1 09:18 26.september 2022.

    Končno en da brez pristranskih laži in mms "reklamiranje" Ruske operacije

Sorodne novice