Slovenija
87 ogledov

Na Siol TV brez dela Lige prvakov

Televizija in daljinec Boštjan Tacol
Siol TV namreč od danes do nadaljnjega v svoji programski shemi med drugim nima več programov Sport Klub 1, Sport Klub 2 in Sport Klub 3.

Iz Sport Kluba so sporočili, da se trudijo in da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da se programi Sport Kluba vrnejo v programsko shemo Siol TV. "Žal pa na poslovno politiko in odločitve Telekoma Slovenije nimamo vpliva," so dodali.

Želeli odkupiti medijske pravice

Sport Klub in Siol Tv se še pogajata o nadaljevanju sodelovanja. Telekom je lani podpisal le enoletno pogodbo, čeprav so jim ponujali triletno.

"V tem času se je Telekom Slovenija aktivno zavzemal in tekmoval v procesu nakupa medijskih pravic za angleško nogometno ligo Premier League, zaradi česar se je nakupna cena pravic za predvajanje lige dvignila. V enem letu so se ob tem spremenili tudi pogoji redistribucije programov Sport Kluba, ki je z nakupi najboljših lig gledalcem ponudil najboljšo športno vsebino. Zaradi obeh dejstev se Telekom in Sport Klub o ceni programov še pogajata," so še sporočili iz Sport Kluba.

Siol TV: Nerazumni pogoji

"V Telekomu Slovenije smo s 1. oktobrom iz programske sheme SiOL TV izključili štiri programe ponudnika Adria Media Limited, Ciper, in sicer Sport Klub 1, Sport Klub 2, Sport Klub 3 in Fishing & Hunting. Dosedanja pogodba s ponudnikom se je namreč iztekla, novi pogoji pa so izrazito odstopali od razumnih pogojev na trgu. V dobro svojih naročnikov se bomo s ponudnikom še naprej poskušali pogajati,"  so zapisali na spletni strani Telekoma Slovenije

Komentarjev 7
  • Realist 09:20 02.oktober 2013.

    Tipična politika Telekoma, ki misli da je glavni na našem trgu telekomunikacij in njihovo razmišljanje da se mu bodo morali pač vsi prilagajati. Ti časi so mimo. Imeli so možnost urediti to pogodbo leto dni nazaj in bi to naredili ...prikaži več pa bi bil problem rešen. Sedaj pa si bodo nakopali jezo velike večine ljudi na Siolu. Hvala bogu da sem na Telemachu :) Ne Mobitel, ne Siol in ne Telekom niso več zaupanja vredne znamke!

  • Kupus 23:54 01.oktober 2013.

    No pri meni pa ne kaže da bo jutri City-Bayern na twinu prenos. Vse ostalo pa je ja!

  • komunalc 22:53 01.oktober 2013.

    LP,že ampak španska in ostale lige,pa tenis kje bomo pa to gledali?