Slovenija
55 ogledov

Na smučišču poletna sezona boljša kot zimska

Žurnal24 main
Na Vogel v poletni sezoni sto tisoč ljudi, v zimski deset tisoč manj.

Žičnice Vogel so letošnje poletje prepeljale rekordno število potnikov, samo avgusta skoraj 40.000, kar je 15 odstotkov več kot v že prav tako izjemen lanskem avgustu in kar 66 odstotkov več od avgustovskega povprečja v zadnjih 15 letih. Prav tako kot lani bodo na Voglu tudi letošnje poletje krepko presegli zimsko sezono.

Kot pravi predsednik uprave Žičnic Vogel Boštjan Mencinger, je letošnja poletna sezona res izjemna: "Po odličnem juliju smo seveda računali, da bo tudi avgust dober, ampak je bil še celo boljši, kot smo pričakovali." Prepeljali so skoraj 40.000 potnikov, s čimer so presegli tudi vse zimske mesece zadnjih let, le v februarju leta 2007 in 2008 so prepeljali več potnikov.

So septembra skoraj toliko kot lani v celem letu

Skupaj so v juliju in avgustu prepeljali skoraj 72.000 potnikov, kar je 23 odstotkov več kot lani. Do konca avgusta so letos našteli 186.000 obiskovalcev, kar je skoraj toliko kot lani v celem letu, ko jih je bilo 189.000 in to kljub temu, da se letos januarja zaradi pomanjkanja snega skorajda ni dalo smučati.

Poletna sezona bo že drugo leto zapored po obisku presegla zimsko sezono. Že sedaj so v poletnem obratovanju, ki bo trajalo vse do konca oktobra, prepeljali skoraj 100.000 potnikov, v zimski sezoni pa 90.000. "Računamo, da bomo v poletni sezoni letos prepeljali skoraj 120.000. To bo absolutni rekord tudi v primerjavi s preteklimi zimskimi sezonami," je pojasnil Mencinger.

Rezultat posledica vlaganj

Prepričan je, da je takšen rezultat posledica vlaganj v poletno ponudbo, saj vsako leto dodajajo nove aktivnosti in doživetja. Tako so v zadnjih letih med drugim uredili kolesarski park, zip line, informacijsko pot, alpski vrt in otroški park. Veliko zanimanja je tudi za opazovanje nočnega neba, ki ga na Voglu pripravljajo skupaj z javnim zavodom Triglavski narodni park.

Sedaj se na Voglu že intenzivno pripravljajo na zimsko sezono. Predvsem si želijo zmanjšati odvisnost od naravnega snega in vsaj v manjšem delu zagotoviti zasneževanje, kar je ena od prioritet za prihajajočo zimo. "Novih žičniških naprav v prihajajoči zimi še ne bo, bomo pa za vzdrževanje, investicije, stroje in opremo letos namenili več kot pol milijona evrov," je še pojasnil Mencinger.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.