Slovenija
22981 ogledov

Na teh območjih so danes možne močnejše nevihte s točo

Nevihta
Vremensko pestro dogajanje se bo umirilo šele zvečer. Tekom dneva lahko pričakujemo tudi močnejše nevihte.

Nevihte se bodo dopodlne iznad severne Italija in Jadrana najprej razširile na zahod in jug države, nato pa postopoma nad večji del države. "Predvsem v južni polovici države in deloma na vzhodu, kjer bo še na voljo nekaj razpoložljive konvektivne potencialne energije (CAPE), bodo vmes nastajale tudi nevihte z lokalno močnejšimi nalivi, kar lahko privede do porasta manjših vodotokov in hudournikov. Možen je pojav sodre ali manjše toče," napovedujejo na portalu Neurje.si.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

"Do poldneva bo padavinski pas oslabljene hladne fronte od zahoda predvidoma prešel večji del Slovenije, jugozahodni višinski vetrovi bodo obrnili smer na severozahodno. Popoldne se bodo po državi znova pojavljale plohe in posamezne nevihte (te so najverjetnejše na zahodu in jugu), predvsem na Primorskem je še možna kakšna močnejša nevihta. Zvečer se bo ozračje postopno umirilo," dodajajo.

Jutri bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale posamezne plohe ali nevithe. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 23 do 28 °C. V soboto in nedeljo bo sončno in topleje. V nedeljo se bo verjetnost neviht predvsem na severu spet povečala, napovedujejo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 2
  • Avatar drecos
    drecos 15:01 05.avgust 2021.

    tresla se je gora rodila mis, samo strasenje

  • Joseph_Smith 09:57 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦