Slovenija
3782 ogledov

Na tej prometni cesti bo delovna zapora kar dva meseca, pričakujte dolge zastoje

cesta na Bled Saša Despot
Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo na spremenjen prometni režim na Bledu.

Pri Policijski upravi Kranj opozarjajo na spremembno prometnega režima na cesti Lesce-Bled. Zapora ceste s spremenjeno prometno signalizacijo je že vzpostavljena, dela na tem odseku pa bodo trajala predvidoma do začetka maja. Dela so izvajalci razdelili v dve fazi, in sicer 1. faza, ki bo trajala predvidoma od 4. do 24. marca, šlo bo za t. i. "prvo polovično zaporo. Promet bo v prvi fazi potekal izmenično enosmerno s semaforjem, v konicah oziroma čez dan z ročnim usmerjanjem prometa.

"Če bodo zastoji, bodo v Avsenikovem krožišču v Lescah (na izvozu AC) in v krožnem križišču na vstopu v severno obvoznico dodatni usmerjevalci prometa," so sporočili s PU Kranj. Ponoči bo promet potekal izmenično enosmerno s semaforji. Na tem odseku bodo ob vzpostavitvi zapore in ostale dni prisotni tudi policisti. "Vsem voznikom svetujemo, da naj bodo v prometu strpni, zagotavljajo naj primerno varnostno razdaljo in se od doma odpravljajo prej. Če je le možno, naj se izogibajo jutranjim in popoldanskim prometnim konicam," so še sporočili s PU Kranj. 

T. i. "druga faza" bo potekala predvidoma od 2. do 21. aprila, nato pa bo predvidoma od 21. aprila 2024 dalje promet potekal dvosmerno po novozgrajenem delu krožnega križišča (preko mostu). 

Na PU Kranj v času delovnih zapor svetujejo uporabo javnega potniškega prometa, tiste, ki se bodo raje kot za potniški promet odločili za uporabo avtomobila, pa pozivajo, naj upoštevajo novo prometno signalizacijo, navodila izvajalca del, usmerjevalcev prometa, redarjev in policistov. "Vsak voznik z odgovornim ravnanjem lahko naredi največ, da bo promet tekel nemoteno brez prometnih nesreč in s tem dodatnih zastojev. Dela pa se bodo opravila v skladu z načrti izvajalca. Srečno in strpno vožnjo vam želimo," so zapisali. 

Povzetek spremenjenega prometnega režima:

4. – 24. marec 2024: prva polovična zapora 

Na zgornjem delu Betinovega klanca je med 4. in 24. marcem predvidena prva polovična zapora. Promet bo usmerjan semaforizirano izmenično enosmerno, v konicah oziroma v svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa. Zaradi morebitnih daljših zastojev so v Avsenikovem krožišču v Lescah (na izvozu AC) in v krožnem križišču na vstopu v severno obvoznico predvideni dodatni usmerjevalci prometa. Obdobje med 24. marcem in 1. aprilom 2024 bo promet potekal dvosmerno. V tem obdobju bo promet potekal dvosmerno, po desnem pasu obstoječe ceste v smeri Bleda in po novem delu v smeri Lesc.

2. – 21. april 2024: druga polovična zapora 

Na spodnjem delu Betinovega klanca bo potekala druga polovična zapora, predvidena med 2. aprilom do zaključka del v tej fazi, ki je pričakovan do 21. aprila. Prometni režim bo enak kot v obdobju prve polovične zapore, torej izmenično enosmerno z dodatnimi usmerjevalci prometa. 

Od 21. aprila 2024 dalje, bo promet potekal dvosmerno. Od tega dne dalje bo promet preusmerjen na novozgrajeni del krožnega križišča (preko mostu) in bo potekal dvosmerno. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.