Slovenija
163 ogledov

Na telefon dobil Cerarja in se tako ponorčeval z njim

Davor Jurkotić Žurnal24 main
Davorju Jurkotiću, voditelju oddaje U zdrav mozak na hrvaški televiziji RTL, je na telefon uspelo dobiti slovenskega premierja Mira Cerarja. Pretvarjal se je, da je nov hrvaški mandatar Tihomir Oreškič. Nastal je ta pogovor.

"Kako ste Miro, ste dobro," začne pogovor voditelj hrvaške televizije RTL, ki se pretvarja, da je hrvaški mandatar za sestavo vlade Tihomir Oreškovič.

"Dobro sem," odgovori Miro Cerar in doda: "Veliko dela imam, a prepričan sem, da ga imate tudi vi!" 

"Zelo imam rad Slovenijo, dobre ljudi ima, všeč so mi Bled, Bohinj, Kranjska gora. Iz otroštva se spomnim smučanja v Kranjski gori. Resno, pa Ljubljanica … Kot, da sem doma," nadaljuje s pogovorom voditelj oddaje U zdrav mozak Davor Jurkotić. Cerar pa odgovarja: "To mi je zelo všeč. Veste, vsako leto grem na morje na Hrvaško."

Voditelj ga nato prekine: "Poslušajte, če bova imela letos poleti kaj časa, vas vabim, da pridete in skupaj malo zaplavava, lahko na Brionih ali pa v Primoštenu, kjer imam privezano majhno barko, lahko spečemo kakšno ribo ali lignje." 

"To bi bilo sijajno," odgovori Cerar in doda: "Upam samo, da ne bova imela preveč dela. Da postorimo vse, kar je treba, in nato ostane še nekaj časa za nas!" 

Ali gre res za slovenksega premiera preverjamo v njegovem kabinetu. Na telefonske klice ne odgovarjajo, čakamo, da nam odgovorijo na pisno vprašanje.

Voditelj in Cerar sta se pogovarjala tudi ograji na meji s Hrvaško. Poslušajte!

 

"Potegavščina je nasmejala tudi Cerarja"

V Kabinetu predsednika vlade so avtentičnost potrdili. "Potrjujemo avtentičnost posnetka pogovora s predsednikom vlade dr. Mirom Cerarjem, ki je nastal minuli teden. Običajno se o času telefonskih pogovorov med voditelji različnih držav, tj. uradno imenovanih predsednikov vlad in podobno, predhodno dogovorijo kabinetni svetovalci. Tokrat je poslovna sekretarka premierja prejela nenajavljen in neposreden klic s strani zdaj znanega sogovornika, ki se je predstavljal za hrvaškega mandatarja g. Tihomirja Oreškovića.

Po mnenju premierja dr. Cerarja gre pri celotnem telefonskem pogovoru nedvomno za dobro potegavščino, ki je nasmejala tudi samega predsednika vlade. Vsekakor se je tudi premierju pogovor zdel izjemno nenavaden, kar je mogoče slišati že v samem posnetku. Po tem, ko se je izkazala prava identiteta premierjevega sogovornika, predsednik vlade dr. Cerar z veseljem pričakuje prvi pogovor z dejanskim novim premierjem sosednje Hrvaške, ko je nedvomno mogoče pričakovati sproščene uvodne besede."

 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 32
  • Avatar olor
    olor 16:54 20.januar 2016.

    Tega hrvata je treba jebat, da je mojga cerarčka tko nategnu. :)).. Naivnost pa taka. A je že kak Slovenec to naredu hrvatu? Grejo takoj v Bruselj jokat

  • Vesna Dolšak 01:27 20.januar 2016.

    Tudi Pahorja si je že privoščil ta Davor - pa kaj? Cerarju zamerim, da ni govoril slovensko. Davorju pa, da si ga ni še bolj privoščil. Če se pri nas že gremo "komedije", pol se jih gremo orng. :) Če ...prikaži veče naši "voditelji" niso sposobni vodit države, kot je treba, mogoče bi pa bili za komedijante?! Čeprav dvomim. :)

  • macola 22:11 19.januar 2016.

    "SLOVENEC SEM....." pol pa nabija eno polomljeno hrvaščino.....una kura je nam delala sramoto v Bruslju, ta pa že doma.....Spel se iz Gregorčičeve....."dole na more, pa pričaj dalje"