Slovenija
23809 ogledov

Na tem koncu Slovenije bo v dveh dneh zapadlo dva metra snega

Sneg
Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo padavine. "Zjutraj bo v notranjosti še marsikje snežilo, nato se bo meja sneženja hitro dvigala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Ponekod ni izključena kratkotrajna poledica. Le v nekaterih alpskih dolinah bo snežilo tudi še sredi dneva. Na Primorskem in Notranjskem ter na severovzhodu se bo krepil južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, v zatišnih legah malo nad 0, ob morju in na Goriškem do 13 stopinj Celzija."

V nižinah odjuga

Veter Vreme Slovenija Arso izdal več opozoril za petek in soboto

Izrazito odjugo napovedujejo tudi pri vremenskem portalu Neurje.si, a hkrati pišejo, da bo na Kaninu v prihodnjih dveh dneh zapadlo dva metra novega snega. "Padavine so ponoči zajele zahodno osrednjo Slovenijo. Ponekod na Notranjskem, Gorenjskem, v osrednji Sloveniji in na Koroškem sneži," so zapisali zjutraj. "Od juga prihaja občutna otoplitev, zato bo sneg v prihodnjih urah po nižinah prešel v dež. Meja sneženja se bo čez dan dvignila nad 1400 m nadmorske višine. Na Kaninu bo v prihodnjih 48 urah zapadlo kar okrog dva metra novega snega. Vodotoki v zahodni in osrednji Sloveniji bodo že danes, predvsem pa jutri močneje narasli."

Arso za jutri napoveduje oblačno in deževno vreme, najmanj padavin bo na severovzhodu. "Meja sneženja bo večji del dneva na nadmorski višini okoli 1500 metrov," pišejo pri Arsu. "Veter bo popoldne oslabel. Temperature bodo od 7 do 13, hladneje bo le v nekaterih dolinah na območju Julijskih Alp."

V noči na nedeljo nižja meja sneženja

V noči na nedeljo se bo meja sneženja na severozahodu spustila do okoli 800 metrov nad morjem, a bodo padavine do jutra v glavnem že ponehale. V nedeljo bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in nekoliko hladneje. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

"Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo je globoko ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe. Pred njo bo k nam z okrepljenim južnim do jugozahodnim vetrom pritekal postopno toplejši in zelo vlažen zrak."

Prihodnji teden bolj suho

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Prihodnji teden se bo nad vzhodno in severno Evropo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. "K nam bo od vzhoda dotekal nekoliko hladnejši zrak," še pišejo pri Arsu. 

Od ponedeljka do konca prihodnjega tedna bo suho vreme. Na Primorskem bo ob zmerni burji dokaj sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno z dnevnimi temperaturami malo nad nič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Lavdan 09:15 01.februar 2019.

    Tako je, če čarovniki napovedujejo vreme, pa če nič nerodno jim ni.

  • Tupamaros 08:49 01.februar 2019.

    Ja seveda, 2 m v dolžino. ARSO v kontradikciji sam sabo.

  • Avatar vec
    vec 08:45 01.februar 2019.

    ma kaki dva 14 metrov ga bo fliknlm pa minus 50 bo tko k v Chicagu, kjer je to normalno ne vem zakaj delate reklame.