Slovenija
941 ogledov

Na tnalu se bo znašel tudi Hojs

Aleš Hojs Saša Despot
Predsedujoča SD Tanja Fajon je ekipi naročila pripravo podlag za interpelacijo o delu ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, so potrdili v stranki. "O vložitvi bo odločeno po posvetu s poslansko skupino SD in pogovoru z ostalimi voditelji opozicije," so pojasnili.

Med očitki naj bi bilo po poročanju POP TV popolnoma nedostojno komuniciranje, nezakonita razrešitev direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Muženiča, zavajanje javnosti o nujnosti sprejema 37.a člena o vojski na meji, pritiski na policijski sindikat, na policijo, na kolesarske protestnike in njihovo kaznovanje.

Kritike na račun Hojsa je bilo slišati v začetku tedna tudi na seji odbora DZ za notranje zadeve, ki je na zahtevo Levice razpravljal o po njihovem mnenju "nedopustnem teptanju demokratičnih standardov, represivnemu pregonu protestnikov in kriminalizaciji svobodnega političnega izražanja". Predlagatelji so bili ostri do ministra Hojsa, ki je očitke o političnih pritiskih na policijo ponovno zavrnil in ocenil, da je policija na protestih ravnala visoko strokovno.

Dodatni razlog za interpelacijo pa naj bi bila tudi odločitev notranjega ministrstva, ki je ugodilo pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru. Zaradi odločitve so bili ogorčeni v koalicijskih SMC, DeSUS ter opozicijskih LMŠ, SD, Levici in SAB, kjer vladi med drugim očitajo odpiranje vrat ustaštvu.

 
Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 08:57 08.junij 2020.

    Hojs ne bere VEČERA ,ker oni edini pišejo vse kar je drugim prepovedano ! Ponovno je bila napadena policijska patrulja v romskem naselju in so jih kamenjali .Kakšna država in minister je ki dovoli etični skupini ,da lahko kamenjajo njegove podrejene .

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 08:47 08.junij 2020.

    Hojs je lažnjivec kot večina desničarske golazni in bolj sodi v zapor kot pa v politiko

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 22:25 07.junij 2020.

    "Ta veseli dan,ko Šiptar Fajon odleti".