Slovenija
53 ogledov

Na udaru stanovanja

Kot pravi Anita Leskovec s Policijske uprave Koper, je vlomov zadnje čase več, p Žurnal24 main
Kriminaliteta. Policija ugotavlja, da se je povečalo število vlomov v stanovanja in gostinske lokale.

Žal se pogosto dogaja, da posamezniki samozaščitnemu ravnanju posvečajo premalo pozornosti,” pravi Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Na območju PU Nova Gorica so od novembra do vključno 12. februarja obravnavali skupno 104 kazniva dejanja vlomov, kar je za 17 odstotkov manj kot v enakem časovnem obdobju leto prej, ko jih je bilo 122. Manj je bilo predvsem vlomov v avtomobile in trgovine, več pa v stanovanja, stanovanjske hiše in gostinske lokale.

Več škode na vratih
Da je v zadnjem obdobju zaznati nekoliko več vlomov v stanovanja in poslovne prostore, potrjuje tudi Anita Leskovec s koprske PU, kjer pa naj bi podrobne podatke o kriminaliteti na Koprskem predstavili na tiskovni konferenci prihodnji teden.

Rajko Koren iz ključavničarstva Ferokor je pri svojem delu prav tako ugotovil, da se je število vlomov povečalo. “Pogosto vlomilcem ne uspe ukrasti večjega premoženja ter občanom povzročijo veliko več škode na vratih in ključavnicah,” pove Koren.

Nad ženske in starejše
Pomembno je, da do prihoda policistov nihče ničesar ne prijema ali premika, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja,” opozarja Božnik. Kot pravijo policisti, vlomilci očitno dobro poznajo razmere v objektih, v nekaterih primerih tudi vedo, kje so skriti prihranki. Najpogosteje se lotevajo žensk in starejših, ki se niso sposobni braniti. Policisti zato svetujejo, da večjih vsot gotovine in dragocenosti ne hranite doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.