Slovenija
21 ogledov

Na Voglu lanske cene

V lanski zimski sezoni so na kranjskogorskih smučiščih našteli 200 tisoč smučarj Žurnal24 main
Na smučišču Krvavec so že začeli predprodajo smučarskih vozovnic, v Kranjski Gori pa jo bodo začeli jutri. V Kranjski Gori so letos uskladili cene s smučišči Krvavec, Pohorje, Rogla in Cerkno.

Enotna celodnevna smučarska vozovnica za odrasle bo v omenjenih petih smučarskih središčih stala 28 evrov. Na smučišču Kobla bodo smučarji za celodnevno smuko odšteli 20 evrov, na smučišču Vogel pa bodo cene enake lanskim, celodnevna smučarska vozovnica za odrasle bo stala 25 evrov. "Pri nas bo smuka tri evre cenejša kot na drugih gorenjskih smučiščih, tudi letos pa bo na voljo enotna smučarska vozovnica za smučišči Vogel in Kobla ter Vodni park Bohinj. Smučarsko sezono bomo začeli, ko bo zapadel prvi sneg, vsaj 30 centimetrov, saj smo povsem odvisni od naravnega snega," je povedal Tomaž Šumi, predsednik uprave Žičnice Vogel Bohinj.

 

Triglavski narodni park (TNP)

Zakon. Za smučišče Vogel bodo tudi v letošnji zimski sezoni veljala pravila sedanjega zakona o TNP, saj vlada novega še ni sprejela. "To za nas pomeni, da še naprej ostajamo brez umetnega zasneževanja, nujna pa je tudi zamenjava zastarelih žičniških naprav, saj je najstarejša žičnica Šija še iz leta 1966. Nadomestila naj bi jo nova sedežnica, ki bi vozila z Zadnjega Vogla na Šijo. Najbolj pa se bojim, da bi spet začeli pisati nov zakon," je pojasnil Tomaž Šumi.

Učinkovitejše zasneževanje
Novih žičniških naprav na Voglu letos ne bo, so pa izboljšali gostinsko ponudbo in uvedli 20-odstotni popust za hrano v lokalih Viharnik in Orlove glave ter na Zadnjem Voglu uredili novo okrepčevalnico. Na smučišču Kobla gradijo sistem za umetno zasneževanje, s katerim bodo lahko zasneževali spodnji del smučišča Kozji hrbet in Koblo 1, z novo naložbo, stala bo 200 tisoč evrov, pa bodo zmogljivost zasneževanja povečali kar trikrat. Kot je povedal direktor smučišča Kobla Peter Žnidar, pripravljajo tudi dokumentacijo za naložbo v nove žičniške naprave, letos pa bodo kupili nov teptalec snega, kombi in bager, ki bodo stali okoli 200 tisoč evrov. "Predvidoma novembra naj bi lastnik družbo dokapitaliziral s 340 tisoč evri," je še dodal Žnidar.

Na Krvavcu štirisedežnica
Na Krvavcu bo dvosedežnico Tiha dolina nadomestila štirisedežnica, dopolnili bodo tudi sistem zasneževanja. V RTC Žičnice Kranjska Gora bo po besedah Klavdije Gomboc šele konec meseca znano, ali so bili pri zapiranju finančne konstrukcije za novo zimsko sankališče in snežni park za deskarje uspešni. "Če bodo sredstva zagotovljena, se bomo projektov lotili že naslednji mesec, sicer pa spomladi," je pojasnila Gombočeva. Uradni začetek zimske sezone bo v Kranjski Gori 21. decembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.