Slovenija
1307 ogledov

Na zaslišanje povabili Janševega svetovalca in doktorja davčnih utaj

Rok Snežič Nino Verdnik
Preiskovalna komisija DZ, ki ugotavlja domnevno pranje denarja v NKBM in domnevno nezakonito financiranje SDS, bo danes zaslišala več prič. Med drugim pričakujejo davčnega svetovalca Roka Snežiča, na sejo pa so vabljeni tudi njegova soproga Klavdija Snežič, nekdanji direktor Nove24TV Damjan Damjanovič in podjetnik Dražen Kuča.

Komisija je med drugim že zaslišala notranjega ministra Aleša Hojsa. Kot nekdanji direktor Nove24TV je zatrdil, da storitve, ki so jih Novi24TV plačevala madžarska podjetja, niso bile fiktivne. Nekdanji direktor Novih obzorij Božo Predalič je preiskavo označil kot navaden lov na čarovnice, nekdanji odgovorni urednik Nove24 Boris Tomašič pa zanikal financiranje SDS.

S parlamentarno preiskavo želijo poslanci ugotoviti dejansko stanje glede politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma vplivanja na domnevno pranje denarja v Novi kreditni banki Maribor (NKBM) s strani tujih državljanov in z njimi povezanih pravnih in fizičnih oseb.

Prav tako naj bi preiskava ugotovila politično odgovornost nosilcev javnih funkcij zaradi suma nezakonitega financiranja SDS in suma delovanja izdajateljev medijev v lasti te politične stranke in z njo povezanih fizičnih in pravnih oseb pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami leta 2018.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 6
  • Jernej65 08:49 27.januar 2022.

    In kaj potem je, če ni njegov svetovalec? Kakšne so njegove reference, da ga je Janša vključil v svojo vlado. Obrača milijone, FURS-u je dolžan milijone, je socialni problem, država mu plačuje odvetnike, vozi se z Lamborghinijem, Bosanci so ga ...prikaži več izgnali ker je prevarant. In takšnim naj mi zaupamo. Če mi poveš s kom se družiš ti povem kdo si, še kako drži.

  • Stane Adamič 08:32 27.januar 2022.

    Od kje vam podatek, da je JANŠEV svetovalec??? Kako lahko tako debelo lažete? Kako lahko tako lažete.AVTOR J.Z. ZAKAJ LAŽETE?????

  • sam1 08:29 27.januar 2022.

    Če pridejo ali ne,zgodilo se jim ne bo nič,priznal do sedaj ni še nihče,razen tistih dovolj "butastih",kateri se počutijo v zavetju velikega vodje nedotakljivi in si jih je nastavil na položaje namesto marionet,se tu pa tam snamejo z verige in ...prikaži večn kaj nehote izblebetajo,pa že drugi dan,ko gredo na "pranje možganov" v bazo,za medije trdijo,da so mislili nekaj drugega,ampak jih nihče ni prav razumel..