Slovenija
54 ogledov

Na Zavod se prijavite tudi prek spleta

Na Zavod se lahko odslej prijavite tudi prek spleta. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Če ste izgubili službo ali pa ste mladi iskalec zaposlitve, se lahko na Zavod RS za zaposlovanje (v nadaljevaju Zavod) prijavite tudi prek spleta.

Na spletni strani Zavoda tako lahko najdete novo storitev, imenovano Prijava v evidenco brezposlenih oseb (ePrijava) in oddaja Zahtevka za uveljavljanje pravice do denarnega nadomestila (eDN).

Kot so sporočili iz Zavoda, so prednosti takšne storitve številne, saj je postopek za uporabnike teh elektronskih storitev preprost. Brezposelne osebe pa se izognejo tudi vrstam oziroma čakanju na uradu za delo, poleg tega pa lahko vlogo oddajo 24 ur na dan ne glede na uradne ure in poslovni čas Zavoda.

"To pomeni, da brezposelni osebi za prijavo ni treba obiskati urada za delo, saj z oddajo vloge v roku treh delovnih dni pridobi po elektronski pošti termin za svetovalni intervju pri svetovalcu zaposlitve in termin za Informativno motivacijski seminar, kjer brezposelne osebe pridobijo poglavitne informacije o iskanju zaposlitve," so zapisali v Zavodu in dodali, da bodo brezposelne osebe na prvem intervjuju opravile identifikacijo in podpisale zahtevek za denarno nadomestilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.