Slovenija
363 ogledov

Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni dobil blagoslov vlade

Otroška srčna kirurgija
V svetu zavoda bo tudi predstavnik staršev.

Vlada je dala soglasje k ustanovitvi nacionalnega instituta za otroške srčne bolezni. Na Nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni (NEOS) bodo zdravili otroke s prirojenimi srčnimi napakami pa tudi oderasle s prirojenimi srčnimi napakami. Gre za samostojni zdravstveni zavod, ki bo deloval na UKC Ljubljana.

Otroška srčna kirurgija Razrešitve Slovenija Revolucija v kliničnem centru

Za v.d. direktorico bodo imenovali nekdanjo direktorico OI Ano Žličar. Svet zavoda, ki bo nadzorni organ, bo vodil slovenski srčni kirurg, ki že več kot 30 let deluje v ZDA, Igor Gregorič, v svetu pa je predvideno tudi mesto za predstavnika staršev.

Vlada je danes dala soglasje h krivdni razrešitvi Andraža Kopača z mesta generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Kopača bo na mestu generalnega direktorja zamenjal Aleš Šabeder, ki ga je svet UKC za v. d. generalnega direktorja imenoval 13. decembra, funkcijo pa bo prevzel 1. januarja. "Gospod Aleš Šabeder ima kompetence in kvalifikacije, da vodi tako veliko organizacijo, že v Mercatorju je vodil več kot 8 tisoč ljudi, ima izkušnej vodenja, pogajanj, organiziranja, polg tega je saniral Semenarno in še eno drugo firmo, tako, da ima vse kompetence, ki jih kot poslovni direktor UKC potrebuje," pravi ministrica Milojka Kolar Celar. 

Milojka Kolar Celarc UKC Zdravje Kolar Celarčeva: Vodstvo ni ustrezno reševalo problema otroške kardiologije

Kopač je bil krivdno razrešen zaradi neukrepanja glede razmer na področju otroške srčne kirurgije. Strokovne direktorice Marija Pfeifer svet zavoda ni razrešil, se pa bo začetku prihodnjega leta upokojila. Strokovno vodenje največje bolnišnice v državi bo prevzela Jadranka Buturović Ponikvar.

Komentarjev 1
  • 1a2b3c 08:32 23.december 2017.

    kako lahko vlada izda BLAGOSLOV? kaj delajo osebno za boga? oz to bi se lahko za cerkev oz župnika napisalo ne pa za cigane na vladi ki so največji lažnjivci in manipulanti. mimogrede tudi cerkev je glavni manipulant ljudstva. sam ...prikaži več vem da bog ne obstaja. ampak me useeno ta stavek vrže iz tira! vlada izdala blagoslov mislim.......................