Slovenija
20 ogledov

Načrt zaradi Brda obvisel v zraku

Kmetijsko ministrstvo zaradi poročanja medijev noče dati soglasja, pravi Jankovi Žurnal24 main
Prostorski načrt. Kmetijsko ministrstvo zaradi poročanja medijev noče dati soglasja, pravi Janković.

Pred zaslišanjem v državnem zboru je Zoran Janković na kmetijskem ministrstvu izvedel, da za zemljišča med Brdom in Podutikom ne bodo dali soglasja za spremembo namembnosti, in sicer zaradi poročanja medijev (Taxgroup naj bi zemljišča kupil poceni zaradi domnevne informacije, da bodo postala zazidljiva). Ministrstvo je to soglasje že dalo, potem pa ga je umaknilo in zdaj pri umiku vztraja.

Soglasje je nujno za obravnavo izvedbenega in strateškega prostorskega načrta (IPN in SPN), ki naj bi ju mestni svet obravnaval v ponedeljek. Janković pravi, da obstajata dve možnosti: ali omenjena zemljišča izločijo iz IPN in vložijo tožbo za uveljavljanje škode, ker tam pač ne bo mogel biti načrtovani poligon varne vožnje, ali pa vztrajajo, kar pomeni, da bi mestni svet IPN in SPN obravnaval enkrat pozneje. Odločitev naj bi bila znana šele v ponedeljek – če si minister Dejan Židan do takrat morda ne bo premislil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.