Slovenija
15126 ogledov

Nad delom države spet sneži

sneženje na vzhodu Slovenije
1/8
Promet.si
Sneg naj bi občasno naletaval še vso noč.

Na vzhodu države naletava sneg. Sneži tako na območju Mislinje, Radelj ob Dravi, pa tudi v Črni na Koroškem in v Pragerskem, je razvidno s kamer, nameščenih ob cestah. 

Agencija za okolje napoveduje, da bo ponoči na zhodu zmerno, drugod pa večinoma pretežno oblačno. Občasno bo še naletaval sneg. Portal Meteoinfo Slovenija piše, da se lahko lokalno nabere tudi do 10 centimetrov suhega snega. Premikanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Zbudili se bomo v hladno jutro. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1 °C, na Primorskem okoli 2 °C. 

V soboto bo na zahodi in v višjih legah zmerno oblačno, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

V nedeljo bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme, veter pa bo oslabel. Kakšno vreme se obeta med šolskimi počitnicami, lahko preberete tukaj

Razmere v gorah so večinoma dobre, vseeno pa je potrebna dodatna previdnost nad 1.600 metri nadmorske višine, saj obstaja nevarnost proženja snežnih plazov. 

Od torka do nedelje bo prevladovalo dokaj sončno in suho vreme. Jutra bodo hladna, saj se bodo temperature gibale večinoma od -10 do -5 °C, najvišje dnevne pa bodo od 0 do 5 °C. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • BenX 20:35 27.januar 2023.

    SPET sneži? Kot da sneži vsaki dan 8x...