Slovenija
28 ogledov

Nad Durs z ducatom tožb

DURS Koper Suzana Kos
Nezadovoljni. 54 zaposlenim so ukinili dodatek za italijanščino.

Dvanajst zaposlenih koprske davčne uprave je včeraj sedlo v sodne klopi; s tožbo na delovnem sodišču želijo nazaj tisto, kar jim po njihovem mnenju pripada – od tri- do šestodstotni dodatek k plači, ki ga na dvojezičnih območjih prejemajo v javni upravi.

Pred dobrim letom so se na Davčni upravi Republike Slovenije (Durs) v sklopu reorganizacije – njen cilj je bil “učinkovitejše delo pa tudi prihranek in specializacija posameznih uslužbencev ob nespremenjeni kakovosti uresničevanja pravic italijanske manjšine” – odločili za spremembe.

Na mesec 3.177 evrov

Lani je dodatek za dvojezičnost prejemalo 137 uslužbencev Dursa, po reorganizaciji pa so ga ukinili 54 zaposlenim v Kopru (ter dvema za znanje madžarščine v Murski Soboti); 12 se jih je odločilo za tožbo. “Zanimivo ob tem je, da ima nepodpisana kadrovska analiza o tem, koliko nas pri svojem delu dejansko italijanščino uporablja, datum 28. september; bila je torej narejena z nekajdnevnim zamikom, očitno šele po tem, ko je bila reorganizacija končana,” trdijo zaposleni. Prepričani so, da bodo Durs napake pri ukinitvi dodatka stale več od prihranka, ki znaša 3.177 evrov na mesec.

Po govoricah naj bi se lokalno vodstvo za ukinitev dodatka odločilo, ker je tako zagotovilo denar za višje plače oziroma napredovanje njemu lojalnih kadrov.

Komentarjev 1
  • feferon 20:07 15.november 2012.

    Pa dodatek za pravočasen prihod v službo, pa dodatek na to in ono.PA KAJ STE VI V GRČIJI AL KJE?