Slovenija
11 ogledov

Nad policiste bo šel s pritožbo

Matej Soklič mora dokazati dvoje: da ni napadel policista in da ni udaril nataka Žurnal24 main
Matej Soklič: Nikogar ne bom tepel.

Protinapad. “Danes bova z odvetnico na kranjskogorski policiji vložila pritožbo zaradi nezakonitega 36-urnega policijskega pridržanja prejšnji konec tedna,” pravi nekdanji tekač na smučeh Matej Soklič.

Skupaj z nekdanjim smučarjem Damirjem Sadikovičem naj bi bil namreč osumljen napada na policista prejšnji četrtek. “Nikogar ne bom tepel, povedal pa bom resnico, in ta boli veliko bolj kot vsak zlomljen nos ali odrgnina,” dodaja Soklič, ki bo poskušal dokazati, da je bil aretiran neupravičeno, saj da policista ni napadel.

Soklič pa mora dokazati tudi, da ni niti razgrajal niti udaril natakarice v rateški gostilni še pred dnevi, zaradi česar ga je kaznoval prav napadeni policist. In prav zaradi te kazni naj bi se Soklič s Sadikovičevo pomočjo policistu maščeval z napadom na njegovem domu v Ratečah.

Želi zapisnik
Po naših neuradnih informacijah je omenjena natakarica od kranjskogorskih policistov že včeraj zahtevala vpogled v prijavo, v kateri naj bi Sokliča naznanila le zaradi žaljenja in ne udarcev. Čeprav ga je policist kaznoval prav zato. Neuradno ji zapisnika še niso pokazali zaradi odsotnosti policista, ki je njeno prijavo 2. januarja sprejel.

“Zaradi varovanja osebnih podatkov vam na takšna vprašanja ne moremo podati odgovorov,” pa na vprašanje, zaradi česa je natakarica prijavila olimpijca Sokliča, odgovarjajo s kranjske policijske postaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.