Slovenija
22 ogledov

Nadomestila za pet nekdanjih poslancev

delovni posvet SDS Saša Despot
Deset mesecev po predčasnih parlamentarnih volitvah pet nekdanjih poslancev, ki niso bili znova izvoljeni na to funkcijo in si v tem času niso uspeli najti nove zaposlitve, še vedno prejema nadomestilo plače.

Gre za dolgoletne poslance, med njimi so trije sedeli v poslanskih klopeh SDS, po eden pa v vrstah SD oziroma SLS.

Iz vrst nekdanjih poslancev SDS nadomestilo plače prejemajo Alenka Jeraj, Zvone Černač in Ivan Grill. Nove zaposlitve si ni uspel najti niti Franc Pukšič, ki je bil poslanec iz parlamenta izpadle SLS, nadomestilo pa prejema tudi nekdanji poslanec SD Samo Bevk. Še do aprila je nadomestilo prejemala tudi nekdanja poslanka PS Melita Župevc, ki pa si je medtem že našla zaposlitev.

O razlogih, da njihovi nekdanji poslanci še vedno prejemajo nadomestilo, v SDS pojasnjujejo, da se iz različnih razlogov niso mogli vrniti na delovno mesto, ki so ga zasedali pred nastopom poslanske funkcije. "Zato si bodo morali poiskati drugo zaposlitev, kar ob skoraj 130.000 brezposelnih ne bo ravno lahka naloga."

Vseh pet poslancev ima pravico do prejemanja nadomestila največ do enega leta, torej do začetka avgusta. Nadomestila pa državni proračun stanejo nekaj več kot 16.000 evrov na mesec.

Komentarjev 9
  • dragec 10:33 17.maj 2015.

    JA, PA ŠE TO,KDO BO ŠE ZAPOSLIL TEGA DEBILA, POJBIČA. ????

  • dragec 08:49 17.maj 2015.

    ŽELIM SI, DA NIKOLI NE BI DOBILI ZAPOSLITEV

  • dragec 08:35 17.maj 2015.

    KDO BO ŠE ZAPOSLIL TO SSDSS BAGRO.......marš na zavod za zaposlovanje in čakat na socialno pomoč