Slovenija
13791 ogledov

Nadškof Zore: "Pet je okuženih, eden je to noč umrl"

Nadškof Stanislav Zore Nebojša Tejić/STA
"To je čas posebnih duhovnih vaj za vse, tudi za neverne," je dejal ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

"Vse vabim, da dosledno uresničujemo vse ukrepe, v župnijah v rdečih regijah bo na voljo osebno obhajilo, verouk bo na daljavo. V oranžnih župnijah je dovoljenih samo deset vernikov pri mašah, ob koncih tedna bo to povzročalo precej preglavic, duhovnike pozivam, naj omogočijo vernikom prejem obhajila izven svete maše," je na novinarski konferenci dejal ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

"Letos na pokopališčih ne bo javnih molitev in blagoslovov, vernike vabim, naj obiščejo grobove in se v molitvi s hvaležnostjo spomnijo svojcev tako, da ne bo prihajalo do nepotrebnih stikov. Varovanje zdravja je naša dolžnost," je dejal in spomnil, da smo vsak dan bliže koncu epidemije, zato ne smemo izgubiti vere in upanja.

Na vprašanje, koliko je okuženih duhovnikov je odgovoril, da jih je trenutno šest v karanteni, pet okuženih, eden je to noč umrl.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Alissica
    Alissica 06:04 17.oktober 2020.

    ❤️ ︍Ocenite moje fotografije tukaj - WWW.ES17.CLUB

  • Avatar Leon
    Leon 19:36 16.oktober 2020.

    Po Ustavi je država ločena od cerkve ! Kaj potem katoliban paradira na javni RTV ?

  • Mombly Pilot 16:34 16.oktober 2020.

    Daleč smo že prišli sedaj že nadškofje "pridigajo" v imenu vlade, in minister za notranje zadeve kateri je nepreklicno odstopil "poveljuje" stvari katere spadajo pod zdravstvo. RES SMO BANANA REPUBLIKA....