Slovenija
109 ogledov

Nadzor nad zobozdravnikom, ki to ni

Mladoletnik je izkoristil priložnost in zbežal skozi okno pri zobozdravniku. Žurnal24 main
Zdravstveni inšpektorat zaradi suma neustrezne kvalifikacije izvaja nadzor nad izvajalcem zobozdravstvenih storitev iz Kopra.

Na Kabinetu za ustno higieno v Kopru po poročanju Dela Aleksander Zavoloka opravlja tudi zobozdravniške storitve, kljub temu da ni zobozdravnik.

V skladu z zakonom lahko zdravnik samostojno opravlja zdravniško službo, če ima ustrezno izobrazbo in usposobljenost, je vpisan v register zdravnikov pri zdravniški zbornici in ima ustrezno licenco. Enako velja tudi za zobozdravnike.

Višji medicinski tehnik Zavoloka v koprskem Kabinetu za ustno higieno pa poleg storitev, povezanih z ustno higieno, kot je odstranjevanje zobnega kamna in kadilskih oblog, opravlja tudi zobozdravniške storitve, kot je zdravljenje kariesa. Zavoloka je sicer za Delo dejal, da se ukvarja le z ustno higieno, a da pri njemu delajo nekateri mladi zobozdravniki.

Za nadzor nad tem področjem je pristojen zdravstveni inšpektorat, ki nadzor že opravlja. Ugotovitve še niso znane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.