Slovenija
24 ogledov

Nadzor tudi nad senčniki

Lani je MOL gostinskim lokalom za vrtove izdala 135 dovoljenj, kar je sedem manj Žurnal24 main
Vrtovi. Lani štirikrat več nepravilnosti pri gostincih kot leto prej.
Nadzor.
Mestni inšpektorat vrtove gostincev preverja vsak dan, poostreno pa jih nadzoruje poleti in med decembrskimi prireditvami.
Nova sezona. Do začetka tega tedna so na ljubljansko občino prejeli 18 vlog za dovoljenje za letni vrt, večinoma za obdobje do konca decembra.

Ljubljana. S 1. aprilom bodo gostinci spet lahko postavili vrtove na javnih površinah.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo namreč začela izdajati nova dovoljenja, in sicer za obdobja do konca oktobra ali decembra letos in marca prihodnje leto. Nadzoroval jih bo mestni inšpektorat, ki je lani nepravilnosti ugotovil v 72 primerih, kar je štirikrat več kot leta 2009.

Za senčnike opozorilo
Gostinci v omenjenih primerih najpogosteje niso imeli dovoljenja za postavitev letnega vrta ali pa so ga postavili v prevelikem obsegu. Poleg tega so vrtovom dodajali tudi razna korita, ograje, preproge in podeste, ki niso bili omenjeni v 
dovoljenju.

Za manjše nepravilnosti, kot so zavihki pri senčnikih ali njihove barve, so bila izrečena opozorila,” je povedala glavna mestna inšpektorica Bogomira Skvarča Jesenšek.

“Pritisk večji v središču”
Gostinci morajo pri postavljanju vrtov poskrbeti tudi za to, da oprema nima reklamnih napisov, senčniki morajo biti barve naravnega platna ali v enotnih temnejših odtenkih, javna površina pa mora ostati prehodna (v širini najmanj 1,6 metra).

Nekatera pravila so prestroga, na primer glede opreme,” menijo v slaščičarni Zvezda in dodajajo, da je pritisk inšpektorjev veliko večji na lokale v središču mesta kot na tiste na obrobju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.