Slovenija
12 ogledov

Nadzorniki nezadovoljni

Gregor Pivec mora skupaj s svojo ekipo popraviti načrt investicij do leta 2013. Žurnal24 main
UKC Maribor. Investicije znova v obravnavi na prihodnji seji sveta zavoda.

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor ni potrdil načrta investicij do leta 2013. Člani sveta zavoda so podali veliko kritik, da je načrt izdelan slabo in površno.

Zahtevajo realne načrte
Načrt je bil pripravljen za kar 147 milijonov investicij, med katerimi so bile nekatere po mnenju sveta zavoda še pod vprašajem, saj še UKC nima zagotovljenega vira financiranja. “Samo kdor upa sanjati, se lahko razvija,” je na očitke odgovoril Gregor Pivec, prvi mož UKC Maribor. Kljub temu svet zavoda predloženega načrta ni sprejel, vodstvu pa je naložil, naj ga ustrezno popravi in dopolni z uresničljivimi cilji. Predlog bodo obravnavali na prihodnji seji.

Plače že popravljajo
Ptuj. Računsko sodišče je podalo mnenje glede revizijskega poročila, ki so ga opravili v Splošni bolnišnici (SB) dr. Jožeta Potrča Ptuj, da so od leta 2008 napačno izplačevali plače pri nekaterih zaposlenih po uveljavitvi novega plačnega sistema. Računsko sodišče je izbralo deset javnih zavodov, kjer so naredili revizijo poslovanja v povezavi z novim plačnim sistemom; napake so ugotovili pri devetih. “Smo že seznanjeni z revizijo. Plače bomo popravili do konca decembra. Imamo 90 dni za ugoditev zahtevam revizije, kar bomo tudi storili,” je pojasnil Robert Čeh, direktor SB Ptuj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.